VAS EXPANSIUNE UNIVERSAL, VERTICAL, VAREM, 8 BAR 12L

Adauga un review

  • Cod produs: 41R10012
  • Parteneri Romstal: #
  • Producator: VAREM

160.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
  • Garantie 24 luni
  • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Vas de expansiune pentru instalatii de incalzire si alimentare cu apa.
Corpul de forma cilindrica este confectionat din otel si finisat cu vopsea alba.
Memebrana este din cauciuc si poate fi folosita pentru apa potabila.
Pozitia de montaj verticala, suspendat, cu racordare inferioara

Vas de expansiune cu capacitate de 12 litri, utilizat pentru sistemele termice sau hidrosanitare care folosesc apa ca agent termic. Vasul de expansiune are rolul de a proteja instalația de apă de creșterile bruște de presiune. Vasul este indispensabil în cazul sistemelor închise, unde există un risc foarte ridicat de explozie sau deteriorare gravă a instalațiilor.

Presiunea din conducte crește datorită încălzirii aerului afla în interiorul acestora. În cazul sistemelor de alimentare cu apă deschise, presiunea este eliberată în mod normal către conductele exterioare, iar astfel nu apar variații mari de presiune. Atunci când alimentarea cu apă este realizată în regim propriu, apa nu are unde refula în urma presiunii crescute, lucru ce poate afecta instalația de apă și pe cea termică.

Vasul de expansiune preia din apa care refulează și ajută la reglarea presiunii din consucte și la menținerea parametrilor normali de funcționare ai sistemului. Deviațiile mari de presiune înseamnă și un consum mare de energie, iar vasul de expansiune contribuie și la reducerea consumului energetic și a costurilor aferente acestuia.

Vasul de expansiune se utilizează pentru a proteja instalația de apă, pentru a crește performanțele sistemului de încălzire și pentru a prelungi durata de viață a instalațiilor. Un alt beneficiu al folosirii vasului de expansiune este faptul că elimină zgomotele din conducte. Zgomotele apar atunci când se produc diferențe de presiune bruște, iar reglarea presiunii ajută la diminuarea semnificativă a sunetelor deranjante.

Vasul de expansiune este confecționat din oțel, fiind proiectat pentru a reziste la temperaturi și presiuni ridicate. Excesul de apă cauzat de creșterea presiunii se acumulează în interiorul vasului, iar atunci când presiunea scade, apa revine în instalație.

Mai multe

Specificatii tehnice

BRAND VAREM
MODEL EXTRAVAREM LC
UTILIZARE INCALZIRE
TIP CONSTRUCTIV CILINDRIC VERTICAL
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 99
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] -10
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 8
PRESIUNE DE PREINCARCARE [BAR] 3.5
VOLUM [L] 12
RACORD [TOLI] 3/4
INALTIME [MM] 300
DIAMETRU [MM] 270
MASA [KG] N/A
CULOARE ROSU
Mai multe

Documentatie

Nu exista informatii.

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

  • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
  • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

  • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
  • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
  • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri