Cabluri electrice si conductori

Ai nevoie de cabluri electrice si conductori pentru instalatiile tale? La Romstal gasesti intotdeauna tot ceea ce ai nevoie! Avem cabluri electrice pentru instalatii fixe cu conductor de cupru, cu izolatie de PVC, cu sau fara manta, ce pot fi utilizate in conducte (tuburi) pe/sub tencuiala, in echipamente, panouri de comanda si distributie, pentru instalatii fixe de interior, pentru iluminat.

In fapt, cablul electric reprezinta o suma de conductori protejati de o manta din PVC sau alt material. Pentru o alegere in cunostinta de cauza, toate tipurile de cabluri electrice sau conductori au o codificare - CYY-F, FY, MYF, MYYM, MYYUP. Aceste coduri ne spun din ce material este realizat cablul, care este izolarea lor, pentru a cunoaste exact in ce instalatii pot fi utilizate.

In ceea ce priveste conductorii, acestia trebuie dimensionati in functie de intensitatile curentului electric la care vor fi supusi. Acești conductori pot fi de tip FY, numiti si monofilari sau rigizi, alcatuiti dintr-un singur fir, sau de tip MY (multifilari sau lițați) care sunt mai flexibili deoarece sunt alcatuiti din mai multe fire subtiri izolate impreuna.