VAS EXPANSIUNE UNIVERSAL, VERTICAL, VAREM, 10 BAR 4L

Adauga un review

 • Cod produs: 41C40004
 • Parteneri Romstal: #
 • Producator: VAREM

162.99 LEI / buc TVA inclus

buc
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Vas de expansiune cu destinatie multipla, utilizat atat in instalatiii de incalzire care folosesc ca agent termic apa calda, cat si in instalatiile de alimentare cu apa.
Corpul de forma cilindrica este confectionat din otel si finisat cu vopsea alba.
Membrana este din cauciuc si poate fi folosita pentru apa potabila

Vasul de expansiune universal de la Varem are rolul de a proteja instalația termică și sistemul de încălzire de creșterile bruște ale presiunii din conducte. Vasul de expansiune se utilizează în cadrul sistemelor închise, care au tendința de crea presiuni mari în interior în urma procesului de dilatare.

Vasul de expansiune se poate utiliza pentru orice tip de instalație termică sau hidrosanitară. Acesta servește atât furnizării de apă potabilă, cât și reglării sistemului de încălzire. Vasul acționează precum un rezervor care preia surplusul de apă rezultat în urma creșterii de presiune. În acest fel sunt preîntâmpinate problemele în ceea ce privețye funcționarea normală a sistemului termic și sunt evitate defecțiunile ce pot apărea în cazul creșterilor de presiune.

Presiunea crescută apare din cauza expansiunii termice a aerului care se află în conducte. Dacă nu este efectuată aerisirea regulată a instalației termice, aerul se acumulează în interiorul acesteia și produce mărirea debitului apei. Vasul de expansiune preia din apa caldă, iar astfel ajută la reglarea debitului și le menșinerea lui în limitele normale.

Instalarea vasului de expnasiune reprezintă o măsură preventivă, care contribuie la funcționarea corectă a sistemului de încălzire. Utilizarea acestuia asigură prelungirea duratei de viață a instalației termice și reducerea costurilor de exploatare ale sistemului de încălzire. Supraîncălzirea apei din conducte duce la diminuarea eficienței sistemului și la un consum de energie mai ridicat.

Vasul de expansiune cu capacitate de 4 litri de la Varem este o soluție potrivită pentru instalațiile care folosesc apa. Așadar acesta poate fi adaptat atât pentru a gestiona funcționarea sistemului termic, cât și a celui hidrosanitar.

Mai multe

Specificatii tehnice

BRAND VAREM
MODEL EXTRAVALREM LC
UTILIZARE INCALZIRE/HIDROFOR
TIP CONSTRUCTIV CILINDRIC VERTICAL
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 99
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] -10
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 10
PRESIUNE DE PREINCARCARE [BAR] 3.5
VOLUM [L] 4
RACORD [TOLI] 1/2
INALTIME [MM] 427
DIAMETRU [MM] 125
MASA [KG] N/A
CULOARE ALB
Mai multe

Documentatie

Nu exista informatii.

Detalii livrare

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Sameday delivery** - livrare in aceeasi zi cu plasarea comenzii 

Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si Ilfov, pentru comenzile plasate pana in ora 11:00 si achitate in avans cu cardul (platile cu cardul se confirma in 30 minute).

Livrarile standard se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti si Ilfov: a doua zi lucratoare - pentru comenzile plasate pana in orele 13:00;  maxim 48 ore lucratoare - comenzile plasate dupa 13:00. Luni - Sambata***, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii****)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

 

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Nu se transporta in aceeasi zi, comenzile care contin: 

 • Tevi metalice de 6m;
 • Izolatie pentru incalzirea prin pardoseala;
 • Echipamente mari de tip cazane;
 • Tevi PEID de la diametrul 63mm in sus.

***   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

**** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Review-uri