VAS DE EXPANSIUNE SOLAR VAREM, DIN OTEL, CILINDRIC, VERTICAL, 10 BAR 12L

Vezi review-uri

 • Cod produs: 41R80012
 • Parteneri Romstal: #
 • Producator: VAREM

240.00 LEI / buc TVA inclus

buc
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Vezi stoc in magazinul preferat
 • Livrare standard

Descriere

Info: Pozele produselor sunt informative. Pentru componenta, va rugam consultati Descrierea produsului si Specificatiile tehnice.

Vas de expansiune pentru instalatii solare.
Corpul de forma cilindrica este confectionat din otel finista cu vopea rosie.
Membrana este din cauciuc rezistent la temperaturii inalte si la glicol.
NU poate fi folosit in instalatii de apa potabila.
Pozitia de montaj verticala, suspendata cu racordare inferioara

Un sistem termic solar funcționează cu temperaturi și presiuni ridicate, care pot cauza disfuncționalității instalației și pot provoca defecțiuni acesteia. Pentru protecția suplimentară a instalației termice solare VAREM a conceput un vas de expansiune cu o capacitate de 10 litri.

Vasul de expansiune preia din volumul suplimentar de agent termic pentru a preveni creșterea presiunii în instalație. Vasul îndeplinește rolul de protecție a instalației termice, fiind un element de siguranță. Acesta este confecționat din materiale speciale pentru a rezista foarte bine temperaturilor ridicate. Creșterea temperaturii agentului termic provoacă dilatarea acestuia și creșterea volumului, care intră în vasul de expansiune, fără ca instalația să aibe de suferit. Fără montarea vasului de expansiune riscăm să ne expunem accidentelor, iar sistemul termic solar se poate defecta mult mai repede.

Vasul de expansiune asigură durabilitatea și fiabilitatea sistemului de încălzire solar. Astfel putem beneficia de numeroasele avantajele pe care panourile solare le au. Acestea pot asigura înlocuirea unei părți foarte mari din energia necesară unei locuințe cu energie solară. În zilele însorite acestea pot furniza până la 100% din energie, iar în zilele înnorate procentul poate varia între 50 și 70%. Energia solară este gratuită, astfel că folosind-o vom reduce foarte mult din costurile lunare pentru facturi.

Radiația solară este o sursă regenerabilă de energie, care se găsește în cantități inepuizabile. Spre deosebire de sursele fosile, care sunt limitate. Energia solară este curată și verde, fără emisii de CO2 care afectează foarte mult mediul înconjurător. Energia solară este o alternativă viabilă pentru un viitor fără noxe și pentru mai multp independență energetică.

Vezi mai mult

Specificatii tehnice

MODEL SOLARVAREM
CAPACITATEA [l] 12
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 10 BAR
PRESIUNE DE PREINCARCARE [BAR] 2.5
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 130
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] -10
INALTIME [MM] 305 MM
DIAMETRU [MM] 270 MM
RACORD [TOLI] 3/4 TOLI
Vezi mai mult

Documentatie

Nu exista informatii.

Detalii livrare

Transportul produselor este gratuit pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus.

Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este calculata in functie de volum, greutate si distanta si este afisata in cos, alaturi de produse (cu exceptia lunii mai 2020, in care toate comenzile au transport gratuit).

Sameday delivery** - livrare in aceeasi zi cu plasarea comenzii 

Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si Ilfov, pentru comenzile plasate Luni - Vineri pana in ora 11:00 si achitate in avans cu cardul (platile cu cardul se confirma in 30 minute).

Livrarile standard se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti si Ilfov: a doua zi lucratoare - pentru comenzile plasate pana in orele 13:00;  maxim 48 ore lucratoare - comenzile plasate dupa 13:00. Luni - Sambata***, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 4 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii****)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

 

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Nu se transporta in aceeasi zi, comenzile care contin: 

 • Tevi metalice de 6m;
 • Izolatie pentru incalzirea prin pardoseala;
 • Echipamente mari de tip cazane;
 • Tevi PEID de la diametrul 63mm in sus.

***   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

**** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Vezi mai mult

Review-uri