Sobe pe peleti - tip semineu

Sobele pe peleti reprezinta o optiune viabila pentru asigurarea confortului termic. Cu ajutorul lor putem beneficia atat de confort, cat si de senzatia speciala pe care o resimtim cand suntem invaluiti de caldura generata de o soba.
 
Cele mai bune companii au produs astfel de dispozitive pentru incalzire pe baza de combustibil solid, caracterizate de un design simplu si minimalist, dotate cu display-uri LCD si gata de functionare. Ele functioneaza pe baza de peleti si sunt prevazute cu ventilatoare care ajuta la incalzirea spatiului si la evacuarea fumului.
 
Costurile unei sobe pe peleti nu sunt deloc ridicate fata de alte optiuni. Combustibilul utilizat valoreaza mai putin decat costurile pentru gaze, spre exemplu. Peletii au o capacitate de ardere foarte mare, acestia arzand aproape in totalitate, iar cenusa reziduala constituie doar 1% din masa initiala. Prin aceasta peletii emit foarte putine noxe in comparatie cu alte tipuri de combustibil, avand o putere termica ridicata. Acestia provin din resturi lemnoase si agricole, fiind astfel de doua ori ecologici. Sunt o varianta foarte convenabila si ieftina, iar soba cu functionare pe peleti este mult mai simplu de intretinut, caci peletii nu lasa multa murdarie in urma. Peletii sunt usor de transportat si foarte simplu de utilizat. Deoarece au dimensiuni foarte reduse acestia pot fi manipulati cu usurinta, iar prin intermediul sistemului automatizat nu va fi nevoie sa supraveghem functionarea sobei. Avantajul unei sobe pe peleti este ca poate asigura necesarul termic al unei locuinte care nu este racordata la gaze. Aceasta este o varianta mult mai potrivita, caci presupune un consum energetic mult mai redus si costuri de exploatare relativ mici.
 
Soba pe peleti este fiabila si nu prezinta riscuri de defectiuni majore. Displayurile LCD din dotare contin informatiile relevante despre parametrii de functionare, astfel indicand conditia si starea in care se afla soba.
 
Nu in ultimul rand, soba confera un aer boem, mult mai primitor locuintei. Aspectul vizual este unul deosebit, mai ales daca optati pentru sobe pe peleti tip semineu. Acestea imbie la relaxare si la momente placute alaturi de familie.