SEPARATOR MAGNETIC DE NAMOL DIRTMAG, 3/4"

Adauga un review

 • -10 %
 • Cod produs: 42545305
 • Parteneri Romstal: +
 • Producator: CALEFFI

469.00 LEI (Reducere 10.45%)

420.00 LEI / buc TVA inclus

buc
Adauga in cos
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Separator de namol DIRTMAG cu magnet pentru tevi orizontale si verticale, cu racorduri filetate.
Acesta separa impuritatile in suspensie transportate in circuitele inchise ale instalatiilor, impuritati alcatuite in cea mai mare parte din particule de nisip si namol, generand pierderi de sarcina foarte mici. Acestea sunt colectate intr-o camera ampla de decantare care permite frecvente scazute de curatare si din care pot fi evacuate chiar si cu instalatia in functiune.
Dopul superior si surubul de aerisire sunt fabricate din alama UNI EN 12164 CW614N, teul de racord din alama UNI EN 1982 CB 753S, robinetul de golire din alama UNI EN 12420 CW617N, elementul intern este fabricat din HDPE, iar etansarile hidraulice din EPDM.
Procentajul maxim de glicol: 30%

separator namol magnetic
Separator de namol din tecnopolimer
Utilizarea unui separator de namol din tecnopolimer permite îmbinarea caracteristicilor tehnice si functionale optime cu flexibilitatea si dimensiunile compacte ale produsului. Rozeta orientabila permite de asemenea utilizarea dispozitivului atât pe tevi orizontale cât si pe cele verticale, facilitând astfel instalarea.
 
Caracteristicile fundamentale ale tecnopolimerului sunt :
- rezistenta înlta la deformarea plastica
- rezistenta buna la propagarea crapaturilor
- absorbtie de umiditate foarte scazuta
- rezistenta la abraziunea foarte ridicata
- mentinerea parametrilor functionali la varierea temperaturii
- compatibilitatea cu glicolii si aditivii utilizati în circuite.
 
Nu puteti viziona acest content datorita preferintelor GDPR alese de dvs. Schimba setari
 
Separarea impuritatilor feroase
 
Seria separatoarelor de namol echipate cu magnet, permite o eficienta mai mare la separarea si colectarea impuritatilor feroase. Acestea sunt retinute în corpul intern al separatorului de namol magnetic creat de magnetii introdusi în inelul extern adecvat. Inelul extern este de asemenea detasabil de pe corp pentru a permite decantarea si evacuarea ulterioara a namolului, cu instalatia în functionare. Inelul magnetic fiind pozitionat în exteriorul corpului separatorului de namol nu sunt afectate caracteristicile hidraulice ale dispozitivului.
 

Impuritățile prezente în apă pot provoca probleme grave în instalațiile hidraulice. Acestea nu trebuie subestimate. Acestea pot cauza probleme ca:

·         Funcționarea neregulată a robinetelor din cauza impurităților ce pot adera pe locașurile robinetelor și pot provoca probleme de reglare și scurgeri.

·         Randamentul redus al schimbătoarelor de căldură din cauza reducerii debitelor și a suprafețelor de schimb termic.

·         Schimb de căldură insuficient din cauza prezenței impurităților în partea inferioară a radiatoarelor.

·         Blocarea și griparea pompelor provocată de impuritățile care se pot acumula în acestea, atât din cauza geometriei specifice, cât și din cauza câmpurilor magnetice generate de pompe.

·         Coroziunea provocată de oxigen și de diferențele de ventilație ceea ce deteriorează sau chiar sparge cazanele, țevile și radiatoarele, generând astfel defecțiuni.

·         Depunerile din țevi le pot reduce semnificativ secțiunea și, prin urmare, debitele de lichid.

Pentru a putea scăpa ușor de aceste imurități care pot produce probleme grave în sistem este indicat să achiziționăm unul din separatoarele magnetice de nămol Dirtmag sau Dirtmagplus de la Caleffi.

Principiu de funcționare DIRTMAG

În afară de caracteristica tradițională de separare a impurităților, separatorul magnetic este prevăzut cu un sistem special brevetat pentru reținerea impurităților feromagnetice din apă. În momentul în care se lovesc de suprafețele interne reticulare, impuritățile din apă se separă și cad în partea inferioară a corpului, unde sunt colectate. Impuritățile se blochează în interiorul corpului de separator, datorită acțiunii celor doi magneți introduși în inelul exterior demontabil. Volumul interior mare al DIRTMAG încetinește lichidul, ceea ce favorizează separarea particulelor prin acțiunea gravitației.

 

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL 545305
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 90
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] 0
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 3 BAR
KV 10.3 MC/H
RACORD [TOLI] 3/4" TOLI
DIAMETRU NOMINAL [MM] 20 MM
INALTIME [MM] 238 MM
LUNGIME [MM] 129.5 MM
MASA [KG] 1.5
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Sameday delivery** - livrare in aceeasi zi cu plasarea comenzii 

Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si Ilfov, pentru comenzile plasate pana in ora 11:00 si achitate in avans cu cardul (platile cu cardul se confirma in 30 minute).

Livrarile standard se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti si Ilfov: a doua zi lucratoare - pentru comenzile plasate pana in orele 13:00;  maxim 48 ore lucratoare - comenzile plasate dupa 13:00. Luni - Sambata***, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii****)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

 

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Nu se transporta in aceeasi zi, comenzile care contin: 

 • Tevi metalice de 6m;
 • Izolatie pentru incalzirea prin pardoseala;
 • Echipamente mari de tip cazane;
 • Tevi PEID de la diametrul 63mm in sus.

***   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

**** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Review-uri