PANOU RADIANT, ECOSUN, 592x592x30, 300W

Adauga un review

820.01 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Transport gratuit
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Panou radiant, utilizat in apartamente, case, birouri, scoli, spitale, magazine, cladiri industriale si agricole, ce poate fi
montat pe tavane obisnuite sau pe tavane suspendate. Avantajele utilizarii panourilor radiante: - consum redus de energie-
eficienta ridicata datorita suprafetei granulare (sunt folosite tehnologiile Thermocrystal si Thermoquartz)- instalare usoara (nu
este nevoie de aprobari/proiect) - incalzire uniforma- durata mare de viata (nu exista piese in miscare) 15 20 ani- control
independent cu termostat (Termostatul se achizitioneaza separat.)- rata de defectare foarte mica (sub 1%).

Ce este încălzirea radiantă în infraroşu?

Încălzirea cu unde infraroşii este cel mai răspândit sistem de încălzire de pe Terra: soarele încălzește planeta şi corpul uman prin intermediul undelor infraroşii. Focul, soba de teracota sau un șemineu radiază de asemenea căldura pe acelaşi principiu. Corpul uman, cât şi pereţii şi obiectele din încăpere, sunt încăl­zite direct, în timp ce aerul din încăpere se încălzeşte indirect de la acestea, rezultând astfel o mai bună uniformitate a tempera­turii cât şi un consum redus.

Panou-ECOSUN-300U-poza-2

Care sunt avantajele panourilor ECOSUN ?

Panourile radiante în infraroşu ECOSUN sunt rezultatul a 20 de ani de cercetare al grupului multinaţional FENIX, leader-ul european în sisteme electrice de încălzire. Energia radiată de un corp încălzit este direct proporţional cu suprafata sa. Panourile ECOSUN se disting prin suprafaţa granulară (tehnologie TERMOCRYSTAL™), care măreşte suprafaţa activă de ~2,5 ori, oferind implicit o putere radiantă superioară.

 • 1. Economie de energie/combustibil față de sistemele clasice.
 • 2. Nivel ridicat de confort, specific sistemelor radiante:
 • 3. Funcționare silențioasă, nu fac zgomot.
 • 4. Nu necesită întreținere.
 • 5. Siguranța în exploatare, datorită inexistenței unei surse de foc, sistem specific de protecție electrică (siguranțe diferențiale), împământare a carcaselor.
 • 6. Inexistența noxelor comparativ cu sistemele cu ardere (gaz).
 • 7. Produs ecologic (nu degajă CO2).
 • 8. Temperaturile obținute sunt adaptate necesităților pe zone de lucru și intervale orare.
 • 9. Încălzirea este practic instantanee, nu este necesară  pre - încălzirea spațiului.
 • 10. Durată mare de viață (nu există piese în mișcare), estimată la ~15-20 ani.
 • 11. Nu ocupă spațiu la sol, se pot muta/rearanja usor (ex. pentru spații închiriate).

panou infrarosu-ecosun-300-u-99

Incalzirea radianta sau incalzirea prin convectie?

 Încălzirea radiantă

 •  Căldura este transmisă direct corpurilor din jur, asemenea căldurii soarelui sau a șemineului;
 •  Energia radiantă este transformată în energie termică (căldură);
 • Corpurile se încălzesc, iar de la acestea se încălzește și aerul din ambient;
 •  Răspuns rapid, funcționare economică

Încălzirea prin convecție

 •  Aerul este încălzit și circulat prin radiatoare și apoi prin cameră, încălzind obiectele;
 •  În tavan este prea cald, la nivelul pardoselii este prea rece;
 •  Răspuns lent, pierderi ridicate.

Ce suprafață poate încalzi un panou radiant ECOSUN?

Suprafaţa exactă poate fi determinată în urma unui calcul al pierderilor termice ale locuinţei dv. Estimările de mai jos pot fi luate ca referinţă în cazul locuinţelor izolate standard, valoarea medie reprezentând o aproximare bună pentru majoritatea situaţiilor. Pentru încăperi mai mari, se vor adăuga mai multe panouri radiante pentru obţinerea puterii necesare.

panouri radiante infrarosu

Cum se montează panourile ECOSUN?

Amplasarea optimă este cea orizontală pe tavan, pentru a asigura o disper­sie uniformă a căldurii. Instrucţiunile de montaj se află în interiorul panouri­lor. Conectarea la instalaţia electrică se face de către un electrician autorizat.

Cât consuma sistemul de încălzire ?

Sistemul de încălzire are menirea de a compensa pierderile calorice ale locuinţei. De aceea primul pas în reducerea consumului este izolarea termică corespunzătoare, care poate reduce până la 50% timpul de funcţionare a sistemului de încălzire, şi implicit consumul. Panoul radiant este controlat de un termostat care comandă timpul de funcţionare a panourilor radiante (de ex TA3).

Panourile Radiante electrice reprezinta noul val tehnologic in sistemele de incalzire. Acestea au la baza principiul transformarii energiei radiante in energie termica la intalnirea unor corpuri sau obiecte. Practice, usor de instalat in orice tip de incapere (nu necesita autorizatii), economice si cu un cost redus, panourile ECOSUN sunt produse de ultima generatie distribuite in Romania prin Delphi Electric. Elementul activ este produs in U.K iar asamblarea in Cehia, rezultand un produs de calitate si cu eficienta ridicata, testat ani de zile pe piata vest-europeana.

Panouri radiante de joasa temperatura.

Panourile radiante ECOSUN se adreseaza in principal incalzirii spatiilor de birouri, spatiilor comerciale, magazine, apartamente si case de locuit. 
Panourile ECOSUN U si K+ de joasa temperatura sunt produse durabile si economice, au o garantie de 5 ani, si se deosebesc prin trei caracteristici de alte produse de pe piata:

 1. Randament maxim, deoarece au suprafata granularaprin depunerea de TERMOCRYSTAL (marca inregistrata FENIX) pe suprafata acestuia care duce la marirea cu ~2,5 ori a suprafetei active a panoului. Puterea radianta in infrarosu este direct proportionala cu marimea suprafetei active a panoului, astfel ECOSUN are cel mai bun raport radiant/convectie, comparativ cu panourile cu suprafata fina sau de sticla.
 2. Au o distributie uniforma si raza de actiune circulara (practic 180°) deoarece inclusiv partile laterale incalzesc radiant si au depunerea de TERMOCRYSTAL®
 3. ECOSUN respecta normele de securitate europene IEC 60 335 care reglementeaza ca suprafata (ce poate fi atinsa) sa nu depaseasca 110°C, pentru aparatele de incalzire in spertru non-vizibil (cum sunt panourile radiante) folosinte in locuinte. Majoritatea panourilor produse in Asia, nu respecta aceste cerinte de siguranta si securitate.

Este de asemenea posibila amplasarea panourilor radiante pe verticala sau pe perete, caz in care componenta de convectie devine mai importanta. ECOSUN K+ sunt special proiectate pentru amplasarea verticala, prin urmare se folosesc cu success pentru incalzirea in zona picioarelor daca sunt montate in birouri, ghisee sau in bancile din biserici. Aceste panouri au o siguranta termica de 85°C care limiteaza temperatura si protejeaza persoanele sau materialelel care ar putea atinge, accidental sau nu, suprafata lor.

Panourile radiante ECOSUN sunt disponbile in diferite marimi, parametrii tehnici si puteri (intre 100W si 1000W). De asemenea exista o gama larga de culori, fiind posibila si personalizarea culorii, la cererea clientului.

 

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL ECOSUN 300 U
LUNGIME [MM] 592 MM
LATIME [MM] 592 MM
ADANCIME [MM] 30 MM
PUTERE [W] 300 W
TENSIUNE 230 V
GRAD DE PROTECTIE IP44
MASA [KG] 5
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

In perioada de Black Friday, 15 - 29 noiembrie, este posibil ca unele comenzi sa depaseasca termenul de livrare standard comunicat mai jos. Aceste situatii vor fi exceptie. Va multumim!

In perioada 2 - 30 noiembrie 2019, toate comenzile online beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT! 

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 20 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse).

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri