GRUP AMESTEC SI POMPARE CALEFFI POMPA EL. GRUNDFOS VANA TERMOSTATICA

Adauga un review

 • Cod produs: 42182522
 • Parteneri Romstal: +
 • Producator: CALEFFI

3,400.00 LEI / buc TVA inclus

buc
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Transport gratuit
 • Pretul include taxa verde: 5.00 Lei
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Grup de amestec si pompare, pentru utilizarea la solutii de instalatii pentru incalzire in pardoseala.
Grupul realizeaza un reglaj termic cu ajutorul vanei termostatice cu trei cai cu senzor incorporat.
Grupul este fabricat din alama UNI EN 1982 CB753S, iar etansarile sunt din EPDM.
Grupul este echipat cu:
- vana de reglare a debitului din alama
- termostat de siguranta
- pompa de circulatie cu trei viteze, GRUNDFOS ALPHA2L 25 60, din fonta GG 15/20.
- manometru
- cutie cabluri electrice.
Caracteristici pompa GRUNDFOS ALPHA2L 25 60 :
- inaltimea de pompare maxima: 5.2 mca;
- debit maxim: 1.8 mc/h;
- alimentare electrica : 230/50 V/Hz;
- umiditate ambianta maxima : 95%;
- temperatura maxima ambianta: 40 grade C;
- grad de protectie: IP42;
- distanta interaxiala pompa: 130 mm;
- racorduri de 1 F cu calota.
Caracteristici termostat de siguranta:
- tratare din fabricatie: 55 grd C
- grad de protectie: IP 55
- debit contacte: 10A/240V

Grup de pompare si amestec pentru incalzire in pardoseala echipat cu:

 • Vana de amestec termostatica modulara conceputa pentru astfel de aplicatii

 • Pompa electronica de inalta eficienta Grundfos ALPHA 2L

 • Termostat de siguranta

 • Manometru 

 • Caseta de conexiuni electrice ce permite o racordare facila si rapida a cablurilor electrice

Avantajele grupului de amestec Caleffi:

 • Siguranță în funcționare: selectorul vanei de amestec este prevăzut cu un sistem antivandalism pentru blocarea temperaturii la valoarea setată. De asemenea, un alt plus de siguranta reprezinta termostatul de siguranta imersat direct in agentul termic pentru o functionare instantanee in momentul supratemperaturii, blocand circulaţia prin oprirea  pompei și prevenind astfel deteriorarea instalaţiei.

 • Economie de energie: vana de amestec a grupului este echipată cu un obturator special care acționează foarte rapid asupra secțiunii

de trecere a agentului termic. În acest fel, se garantează un debit mai mare, menținând în același timp un control precis al temperaturii si ducand la pierderi de sarcina nesemnificative

 • Durabilitate de lungă durată: materialele utilizate în construcția vanei de amestec elimină eventualele probleme de trepidare cauzate de depunerile de impuritati. Toate componentele funcționale, cum ar fi obturatorul si garniturile, sunt realizate dintr-un material special cu un coeficient redus de frecare, care asigură menținerea în timp a parametrilor de funcționare

 • Funcționare eficientă: elementul sensibil la temperatură, "senzorul" vanei termostatice cu trei căi, este caracterizat de o  inerţie termică joasă. In acest mod poate reacţiona rapid la variaţiile condiţiilor de presiune şi temperatură de intrare, reducând timpii de răspuns ai vanei la variația sarcinii termice

 

 

 

Funcţionare

 

Grupul de reglaj termic a fost realizat pentru utilizarea la soluţii de instalaţii pentru încălzire în pardoseală.

Grupul de reglaj cu punct fix îndeplineşte funcţia de a menţine constantă, valoarea setată, temperatura de tur a fluidului distribuit într-o instalaţie de joasă temperatură pentru încălzire în pardoseală.

În această serie particulară, reglajul termic se realizează printr-un grup hidraulic echipat cu vană termostatică cu trei căi  cu senzor încorporat.

 

Prezentări video functionare:

Nu puteti viziona acest content datorita preferintelor GDPR alese de dvs. Schimba setari

 

Nu puteti viziona acest content datorita preferintelor GDPR alese de dvs. Schimba setari

Încălzirea prin pardoseală reprezintă o soluție ingenioasă pentru asigurarea confortului termic în locuința dvs, deoarece presupune un consum de energie și costuri aferente acestuia mai reduse. Avantajele acestui sistem de distribuție a căldurii sunt mai numeroase în comparație cu sistemele clasice ce utilizează radiatoarele ca punct terminus de diseminare a căldurii în încăpere.

Încălzirea prin pardoseală are nevoie de instalație specială care asigura funcționarea optimă a sistemului în parametrii doriți. Grupul de amestec și pompare cu vană termostatică de la CALEFFI este conceput pentru a realiza reglarea temperaturii ambientale în funcție de confortul dorit.

Având în dotare vana termostatică este foarte simplu să setați parametrii de funcționare ai sistemului. Aveți posibilitatea de a selecta între valori variate pentru temperatura și umiditatea din interiorul încăperii. Grupul este prevăzut cu protecție specială ce nu permite depășirea unui maximum pentru datele introduse. În acest fel nu veți întâmpina probleme în funcționarea sistemului și sunteți protejat împotriva eventualelor disfuncții și accidente.

Beneficiile acestei modalități de încălzire constă în faptul că asigură o distribuție a căldurii uniformă în încăpere, fără a crea zone diferențiate termic. Căldura circulă de jos în sus, astfel temperatura de la sol, care în mod obișnuit este mai rece, este mai simplu de omogenizat pentru a avea aceiași valoare ca temperatura de la nivelul plafonului.

Senzația cea mai deranjantă în zilele friguroase este, fără îndoială, cea a picioarelor reci. Extremitățile corpului suferă de regulă când temperaturile coboară foarte mult, iar de multe ori, în ciuda puterii termice foarte mari, durează mult până simțim un confort termic propice.

Prin intermediul încălzirii prin pardoseală veți elimina acest neajuns. Picioarele dvs vor fi primele ce vor simți căldura, astfel confortul termic resimțit de întregul corp va fi mult mai rapid. Acesta este și motivul pentru care nu este nevoie de o putere termică la fel de ridicată precum în cazul folosirii caloriferelor.

Grupul de reglaj de la CALEFFI asigură buna funcționare și controlul sistemului de încălzire prin pardoseală, pentru ca dvs să vă bucurați de tot confortul dorit în zilele reci!

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL 182521A2L
TEMP. MAXIMA [°C] 90
TEMP. MAXIMA DE REGLARE [°C] 55
TEMP. MINIMA DE REGLARE [°C] 25
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 10 BAR
RACORD CIRCUIT CAZAN TUR 3/4 TOLI
RACORD CIRCUIT CAZAN RETUR 3/4 TOLI
RACORD CIRCUIT INCALZIRE TUR 1 1/4 TOLI
RACORD CIRCUIT INCALZIRE RETUR 1 1/4 TOLI
LUNGIME [MM] 210 MM
ALIMENTARE ELECTRICA [V/Hz] 230/50 V/HZ
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Sameday delivery** - livrare in aceeasi zi cu plasarea comenzii 

Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si Ilfov, pentru comenzile plasate pana in ora 11:00 si achitate in avans cu cardul (platile cu cardul se confirma in 30 minute).

Livrarile standard se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti si Ilfov: a doua zi lucratoare - pentru comenzile plasate pana in orele 13:00;  maxim 48 ore lucratoare - comenzile plasate dupa 13:00. Luni - Sambata***, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii****)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

 

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Nu se transporta in aceeasi zi, comenzile care contin: 

 • Tevi metalice de 6m;
 • Izolatie pentru incalzirea prin pardoseala;
 • Echipamente mari de tip cazane;
 • Tevi PEID de la diametrul 63mm in sus.

***   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

**** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Review-uri