Centrale termice in condensatie

CENTRALA TERMICA VAILLANT VUW 356 /5-7 26,4kW

CENTRALA TERMICA VAILLANT VUW 356 /5-7 26,4kW

  • Transport gratuit

10,700.00 LEI / BUC
Centrala termica, in acceptiunea generala se refera la centrala pe gaz cu tiraj fortat. Centralele termice insa pot fi de mai multe categorii si feluri.
 
Centrala termica pe gaz este cea mai intalnita si cea mai uzuala. Mai este cunoscuta ca si centrala murala sau microcentrala, si are in mod normal evacuarea cu tiraj fortat. Combustibilul il reprezinta gazul natural. Conform directivelor europene, singurele centrale termice acceptate spre vanzare sunt cele cu condensare sau in condensatie.  Principiul centralelor termice in condensatie se bazeaza pe crearea conditiilor de condensatie a vaporilor din gazele de ardere in zona schimbatorului primar al microcentralei, astfel incat caldura eliberata sa fie recuperata in agentul primar care circula prin schimbator. Daca in aceasta zona are loc condensarea totala a vaporilor putem fi siguri ca am recuperat din gazele de ardere 10-12 % din caldura produsa in camera de ardere, prin urmare o microcentrala in condensatie va avea un randament cu cel putin 10% mai mare decat una clasica. O subclasa a centralelor termice pe gaz o reprezinta cele cu boiler extern. Fata de cele normale care fac apa calda menajera in regim instant, cele cu boier pastreaza apa calda si pot acoperi mai bine nevoile caselor mai mari, cu mai multe bai unde se pot folosi simultan mai multi consumatori. 
 
Centralele electrice sau centralele pe curent functioneaza cu energie electrica si sunt alese in principal in cazurile in care nu exista posibilitatea racordarii la gaze naturale. Fata de centralele clasice, cele electrice au practic emisii zero si nu necesita evacuare. Ele nu pot face insa apa calda menajera in regim instant, decat prin racoradarea cu un boiler extern. 
 
Centralele pe lemne sunt de fapt cazanele pe combustibili solid. Acestea sunt preferate in special in zonele montane sau rurale.