VAS EXPANSIUNE INSTALATII INCALZIRE, PLAT VERTICAL, VAREM, 3 BAR 10L

(1) Adauga un review

 • Cod produs: 41C60010
 • Parteneri Romstal: #
 • Producator: VAREM

220.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Transport gratuit
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Vas de expansiune pentru instalatii de incalzire in care se foloseste ca agent termic apa calda.
Corpul de forma rectangulara este confectionat din otel si finisat cu vopsea de culare rosie.
Memebrana este din cauciuc si NU se foloseste pentru ala potabila

Vasul de expansiune din oțel de la Varem are capacitate de 10 litri și este conceput pentru sistemele termice ce funcționează cu apă ca agent termic. Vasul de expansiune are rolul de a proteja sistemele de încălzire care funcționează cu circuit închis. Acesta preia surplusul de apă care se produce ca urmare a creșterilor bruște de presiune. Mărirea debitului apei poate duce la deteriorarea instalației termice și chiar la defecțiuni sau accidente serioase.

Vasul de expansiune se utilizează ca element de siguranță în cadrul sistemului de încălzire. Acesta asigură o durată foarte mare de viață a sistemului și instalației de încălzire, contribuind la creșterea fiabilității acestora. Presiunea suplimentară apare în urma încălzirii aerului din conducte, care se dilată și produce refularea apei. În cadrul sistemelor dechise, care sunt racordate la o rețea publică, refularea lichidului se produce fără efecte asupra instalației interne. Sistemele închise, însă, au nevoie de vase de expansiune pentru a prelua excesul de apă și pentru a menține presiunea normală a apei din conducte.

Vasul de expansiune ajută la reglarea presiunii din conducte și la creșterea eficienței energetice a sistemului de încălzire. Diferențele mari de presiune care se produc în cadrul circuitelor termice închise produc un consum mai mare de energie. Vasul ajută la menținerea presiunii în valorile normale, reducând astfel și nivelul consumului energetic. Fluctuația debitului apei duce la risipa de energie și la costuri ridicate.

Un alt inconvenient al diferențelor de presiune din conducte este generarea zgomotelor puternice și deranjante. Vasul elimină acest inconvenient, făcând mult mai confortabilă folosirea sistemului termic. Beneficiile utilizării vasului de expansiune pentru sistemele termice închise sunt faptul că asigură funcționarea mult mai corectă a acestuia, contribuie la creșterea randamentului termic, la fiabilitatea acestuia și la protecția adecvată a instalației.

Mai multe

Specificatii tehnice

BRAND VAREM
MODEL FLATVAREM LR
UTILIZARE INCALZIRE
TIP CONSTRUCTIV PLAT RECTANGULAT
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 99
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] -10
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 3
PRESIUNE DE PREINCARCARE [BAR] 1
VOLUM [L] 10
RACORD [TOLI] 3/4
INALTIME [MM] 107
LATIME [MM] 203
MASA [KG] N/A
CULOARE ROSU
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

In perioada de Black Friday, 15 - 29 noiembrie, este posibil ca unele comenzi sa depaseasca termenul de livrare standard comunicat mai jos. Aceste situatii vor fi exceptie. Va multumim!

In perioada 2 - 30 noiembrie 2019, toate comenzile online beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT! 

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 20 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse).

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri

5.00 (1 review)

Adaugă un review