VAS DE EXPANSIUNE SOLAR VAREM, DIN OTEL, CILINDRIC, VERTICAL, 10 BAR 19L

Adauga un review

 • Cod produs: 41VM0019
 • Parteneri Romstal: #
 • Producator: VAREM

250.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Transport gratuit
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Vas de expansiune pentru sisteme solare. Acesta are rolul de a prelua volumul de apa rezultat in urma dilatarii, asigurand protectie la suprapresiune.
Corpul este din otel vopsit cu pulbere de epoxi.
Flansa din otel inox.
Memebrana detasabila conceputa sa reziste la temperaturi mari si substante cu glicol

Vas de expansiune cu capacitate de 19 litri, conceput pentru sistemele de încălzire solare. Vasul este confecționat din oțel rezistent la temperaturi foarte ridicate. Vasul are rolul de a prelua surplusul de apă care rezultă în urma creșterilor bruște de presiune. Vasul protejează instalația termică împotriva șocului de presiune.

Montarea vasului de expansiune este obligatorie în cazul instalațiilor solare. Temperatura și presiunea apei cresc destul de mult în astfel de instalații, iar apa poate refula și poate crea stres asupra componentelor sistemului, ajungându-se până la posibilitatea unei explozii. Vasul asigură funcționarea corectă a sistemului termic, prevenind deteriorarea acestuia. Acesta este o componentă esențială a sistemului termic solar.

Utilizarea unui sistem termic bazat pe energie solară contribuie la creșterea eficienței energetice a locuințelor și clădirilor. Vasul de expansiune de utilizează pentru instalațiile cu panouri solare, folosite pentru încălzirea apei. Cu ajutorul panourilor solare se poate încălzi apa din conductele instalațiilor hidrosanitare sau termice. Panourile solare sunt foarte eficiente atunci când afară este insorit, iar utilizarea acestora contribuie la reducerea consumului de energie cu 50-60% pe an.

Radiația solară este o sursă regenerabilă de energie, ceea ce înseamnă că energia produsă de panourile solare este gratuită. Investiția într-un sistem bazat pe energie solară se amortizează destul de repede, în doar câțiva ani, în funcție de dimensiunile investiției. Este o soluție excelentă pentru zonele unde nu există posibilitatea racordării la gaze sau ca alternativă pe lângă utilizarea gazelor. Energia solară nu este poluantă, astfel aceasta ajută la menținerea unui mediu mai sănătos. Utilizând un sistem termic bazat pe surse de energie alternative ne ajută să dobândim mai multă independență energetică și mai mult control asupra consumului de energie.

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL SOLARVAREM CE
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 130
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] -10
PRESIUNE MAXIMA [BAR] 10 BAR
CAPACITATEA [l] 19
RACORD [TOLI] 3/4 TOLI
INALTIME [MM] 422 MM
DIAMETRU [MM] 270 MM
PRESIUNE DE PREINCARCARE [BAR] 2.5
Mai multe

Documentatie

Nu exista informatii.

Detalii livrare

In perioada de Black Friday, 15 - 29 noiembrie, este posibil ca unele comenzi sa depaseasca termenul de livrare standard comunicat mai jos. Aceste situatii vor fi exceptie. Va multumim!

In perioada 2 - 30 noiembrie 2019, toate comenzile online beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT! 

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 20 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse).

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri