SUPAPA DE SIGURANTA CALEFFI SOLAR 1/2", 6 BAR

Adauga un review

  • Cod produs: 42253046
  • Producator: CALEFFI

125.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
  • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Supapa de siguranta cu racorduri cu filet interior, pentru instalatiile solare.
Corpul supapei este fabricat din alama, tija de comanda este fabricata din alama conform UNI EN 12464 CW615N, iar garnitura obturator si membrana din elastomer de inalta rezistenta.
Particularitati functionale:
- suprapresiune de deschidere 20% fata de presiunea reglata
- remanenta de inchidere 20% fata de presiunea reglata.
- procentajul maxim de glicol: 50%.
- putere de descarcare: 50 kW

Supape Caleffi Solar
 
Supapele de siguranta sunt produse de Caleffi respectând cerintele esentiale de siguranta dictate de Directiva 97/23/CE a Parlamentului European a Consiliului Uniunii Europene pentru armonizarea statelor membre în domeniul echipamentelor sub presiune.
 
Supapele de siguranta sunt utilizate pentru controlul presiunii în circuitele primare a instalatiilor solare. La atingerea presiunii de tarare, supapa se deschide si, prin descarcarea în atmosfera, împiedica presiunea instalatiei sa atinga limite periculoase pentru functionarea colectoarelor solare si a echipamentului introdus. Aceasta serie speciala de produse a fost realizata si certificata special pentru a lucra la temperatura înalta cu fluid glicolat.
 

Principiu de functionare

Obturatorul, contracarat de un arc tarat, se ridica la atingerea presiunii de tarare si deschide complet calea de trecere pentru evacuare. Presiunea de tarare este aleasa în functie de presiune maxima admisa în instalatie. Diametrul racordului la iesire este mai mare pentru a favoriza descarcarea puterii cerute. La scaderea presiunii, se obtine actiunea inversa, având drept consecinta închiderea supapei în cadrul tolerantelor impuse. caleffi solar
 

Dirijarea fluidului evacuat

Tevile de evacuare a supapei de siguranta trebuie sa fie realizate astfel încât sa nu împiedice reglarea functionarii supapelor si sa nu genereze daune materiale sau vatamari corporale. În conformitate cu dispozitiile în vigoare, descarcarea supapei de siguranta trebuie sa fie vizibila si dirijata spre tevile corespunzatoare de colectare. Se recomanda instalarea unei pâlnii direct pe tevile de evacuare.

Particularitati constructive

În instalatiile solare, agentul termic al circuitului primar este aditivat cu glicol si lucreaza la temperatura înalta; pentru a tine cont de aceste conditii particulare de functionare, garnitura obturatorului supapei de siguranta este din elastomer de înalta rezistenta. Selectorul este din material plastic foarte rezistent la cresterea temperaturii si la razele UV, în cazul unor instalatii montate în exterior. Corpul supapei este cromat pentru a fi protejat împotriva agresivitatii agentilor atmosferici, în cazul unor instalatii externe din cadrul instalatiilor solare. Supapele de siguranta seria 253 sunt certificate pentru utilizarea specifica în instalatii solare de catre firma certificatoare TÜV, în conformitate cu TRD 721-SV 100. Supapele de siguranta pentru instalatiile solare sunt instalate în apropierea punctului circuitului în care este efectuata umplerea instalatiei, înaintea vasului de expansiune. Fiti atenti sa nu se interpuna niciun dispozitiv de sectionare între supapa si restul instalatiei. Supapele de siguranta pot fi montate în pozitie verticala sau orizontala, nu rasturnate. În acest mod se evita ca depunerile de impuritati sa prejudicieze functionarea corecta. Supapa de siguranta trebuie sa fie instalata respectând sensul fluxului indicat de sageata de pe corpul supapei.

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL 253046
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 160
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] -30
PRESIUNE DE TARARE 8 BAR
RACORD INTRARE [TOLI] 1/2" TOLI
RACORD IESIRE [TOLI] 3/4" TOLI
DIAMETRU NOMINAL [MM] 15 MM
INALTIME [MM] 70 MM
MASA [KG] 0.22
Mai multe

Documentatie

Nu exista informatii.

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

  • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
  • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

  • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
  • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
  • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri