SET ROBINETI CALORIFER, TUR TERMOSTATABIL+RETUR+CAP TERMOSTATAT, CALEFFI, 1/2" FI-FE

Adauga un review

 • Cod produs: 42401420
 • Parteneri Romstal: -
 • Producator: CALEFFI

115.00 LEI / SET TVA inclus

SET
Adauga in cos
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Set robineti termostatati ce contine robinet termostatabil tur, robinet pentru reglaj retur si cap termostatic pentru radiatoare. Racorduri la 90 grd, pentru tevi din otel cu garnituri de cauciuc. Capul termostatatic are o scala gradata de la 1 la 5 care corespunde unui domeniu de temperatura de la 7 la 28 grd. C. Tija de comanda din otel inox

 

 

SET ROBINETE RADIATOR ½'' 42401420

(TUR TERMOSTATABIL+RETUR+CAP TERMOSTATIC)

Robinet calorifer

 1. DESCRIERE

Robinetele termostatabile sunt utilizate pentru interceptarea trecerii fluidului din terminalele instalatiilor de încalzire. Aceste robinete Caleffi pot fi transformate usor din robinete manuale în robinete termostatice prin simpla înlocuire a mânerului cu capul termostatic Caleffi. În acest mod, temperatura din camera în care acestea sunt instalate poate fi mentinuta în mod automat la o valoare setata.

Aceste robinete sunt dotate cu un racord special cu garnitura de etansare hidraulica din cauciuc care permite o racordare rapida si sigura la radiator, fara utilizarea materialelor suplimentare de  etansare.

 

Principiul de functionare a capului termostatic

Dispozitivul de control al robinetului termostatic este un regulator proportional al temperaturii, constând dintr-o capsula care contine lichid sensibil la temperatura.

Pe masura ce temperatura creste, acest lichid creste în volum si provoaca dilatarea capsulei. Odata cu scaderea temperaturii, are loc un proces invers, capsula se contracta din cauza fortei generate de spirala. Miscarile axiale ale elementului sensibil sunt transmise la actuatorul robinetului prin tija de conectare, reglând astfel fluxul fluidului în radiator.

 

 1. SPECIFICATII

 

Particularitati constructive ale robinetului de reglaj tur


Tija de control (1) este realizata  din otel inoxidabil, cu o  garnitura dubla tip O-ring din EPDM. În acest fel, partea de sus a surubului (2)  poate fi înlocuita chiar în timpul functionarii instalatiei.
Obturatorul (3) este proiectat într-un mod care permite optimizarea caracteristicilor fluidodinamice ale robinetului în timpul deschiderii sau închiderii treptate a functionarii termostatice.
Pasajul mare între obturator si garnitura asigura pierderi de sarcina reduse, în cazul utilizarii manuale.

Stut cu garnitura de cauciuc

Fitingul de conectare la racordul filetat al radiatorului este dotat cu un inel special din cauciuc (4). Acest sistem garanteaza o etansare hidraulica fara utilizarea materialelor suplimentare de etansare, cum ar fi cânepa sau sfoara de etansare PTFE.

Protectia capului termostatic împotriva manevrarii gresite si antifurt pentru aplicatii în localuri publice

Versiunea capului termostatic cu protectie împotriva manevrarii gresite si antifurt  se obtine prin montarea carcasei de protectie (cod Caleffi 209000) pe mânerul capului conform imaginii alaturate. Fixarea carcasei se realizeaza prin utilizarea a doua suruburi dotate cu un cap special care pot fi strânse doar cu ajutorul cheii cod 209001.

 

Caracteristici tehnice ale robinetelor de reglaj tur si retur

 

Materiale

Corpul: ..................................... alama cromata UNI EN 12165 CW617N

Tija de control a obturatorului: ....................................... otel inoxidabil

Garnituri hidraulice: ................................................................. EPDM

Mânerul de control si capacul: ..................................... ABS (RAL 9010)

 

Parametri de functionare

Fluide utilizate: ..................................................... apa, solutii de glicol

Procentul maxim de glicol: .......................................................... 30%

Presiune diferentiala maxima cu capul termostatic montat: .............. 1 bar

Presiune maxima de functionare: ............................................... 10 bar

Domeniu temperatura a fluidului: ............................................ 5÷100°C

 

Scala de reglaj a capului termostatic:

 

Caracteristici tehnice ale capului termostatic

Scala de reglaj: 0÷5

Domeniu de reglaj al temperaturii: 0÷28°C

Temperatura pozitie antiînghet: 7°C

Temperatura ambientala maxima: 50°C

 

Instructiuni de instalare si montaj

Capetele termostatice se instaleaza în pozitie orizontala

Pozitionarea capetelor termostatice nu trebuie sa fie în spatele draperiilor sau în expunerea directa la lumina soarelui, deoarece ar denatura masurarile temperaturii.

set robineti termostatati calorifere

Nu puteti viziona acest content datorita preferintelor GDPR alese de dvs. Schimba setari
Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL KIT401420
PRESIUNE MAXIMA DE LUCRU [BAR] 10
RACORD [TOLI] 1/2 TOLI
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri