SEPARATOR HIDRAULIC DIN OTEL, CU DEZAERATOR SI ROB GOLIRE, IZOLAT Q=2.5MC/H, 1"

Adauga un review

  • Cod produs: 42548006
  • Parteneri Romstal: +
  • Producator: CALEFFI

1,900.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
  • Transport gratuit
  • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Separator hidraulic din otel, tratat la exterior cu rasini epoxy, preizolat.
Echipat cu supata de aerisire si robinet de golire.
Racorduri olandeze cu filet interior

Nu puteti viziona acest content datorita preferintelor GDPR alese de dvs. Schimba setari

 

SEPARATOARE HIDRAULICE Functia separatoarelor hidraulice este în principal aceea de a asigura independenta diverselor circuite ale unei instalatii (adica de a le separa). Este o functie care serveste pentru a evita, chiar în circuite, aparitia interferentelor si a perturbatiilor reciproce.

În continuare, în scopul prezentarii în mod adecvat a utilitatii si prestatiilor acestor produse trebuie sa:

1. Analizam cum interactioneaza circuitele în instalatiile traditionale;

2. Definim un factor pentru a masura aceste interferente;

3. Examinam anomaliile de functionare pe care le pot genera interferentele;

4. Vedem în final cum împiedica separatoarele hidraulice aparitia oricarei interferente între circuitele conectate la acestea.

Pentru a evidentia aceste interferente, vom examina instalatia indicata mai jos si vom cauta sa vedem ce se întâmpla pe masura ce pornesc pompele. Din motive pe care puteti deja sa le intuiti, dar pe care le vom putea studia mai bine în continuare, vom acorda atentie mai ales modului în care variaza presiunea dintre cele doua colectoare la valoarea neta a diferentei lor de nivel: diferenta pe care o vom denumi prescurtat ?P. Varierea acestei presiuni va fi prevazuta în mod teoretic, încercând în orice caz sa se evite observatii prea abstracte si complexe.

INTERFERENTE INTRE CIRCUITELE DIN INSTALATIILE CLASICE

Situatia pompelor oprite

Daca nu tinem cont de fenomenul circulatiei naturale, în aceasta situatie fluidul din instalatie ramâne oprit si ?P este nul.

Activarea pompei 1 Pune în miscare fluidul din circuitul sau si asigura cresterea ?P dintre colectoare. Aceasta crestere este egala cu presiunea care trebuie utilizata de pompa pentru a trece fluidul de la colectorul de retur la acela de tur: adica prin circuitul cazanului. Acelasi ?P subzista în mod logic si la racordurile circuitelor 2 si 3 cu pompa oprita, si poate din acest motiv sa activeze în acestea circulatii parazite: printre altele eventuale circulatii în sens contrar aceluia prevazut în mod normal, având în vedere faptul ca pompa activa lucreaza în aspiratie pe colectorul de tur .

Activarea pompei 2 Pentru a pune în miscare, în sensul corect fluidul din circuitul sau, aceasta pompa trebuie mai întâi sa învinga ?P contrar indus de pompa 1 (?P existent între cele doua colectoare). Activarea sa implica apoi o crestere ulterioara a ?P dintre colectoare, deoarece creste debitul circuitului cazanului, si deci presiunea care trebuie utilizata pentru a permite trecerea fluidului prin acest circuit.

Activarea pompei 3 Pentru a pune în miscare, în sensul corect fluidul din circuitul sau, aceasta pompa trebuie mai întâi sa învinga ?P contrar indus de pompele 1 si 2. Efortul solicitat ar putea fi atât de mare încât pompa sa devina incapabila sa deserveasca în mod adecvat circuitul sau. Activarea pompei implica oricum o crestere ulterioara a ?P din aceleasi motive cu acelea mai sus mentionate.

Inconvenientele mai importante pot fi rezumate astfel:

Pompe care nu reusesc sa furnizeze debitul cerut

Reprezinta o disfunctie grava care apare mai ales în instalatii le în care sunt atât pompe mari cât si pompe mici. În aceste instalatii, într-adevar, adesea pompele mici nu reusesc sa faca fata pentru ca (asa cum s-a constatat în prealabil) trebuie sa consume prea multa energie p entru a învinge actiunea contrara a pompelor mai mari. Pot face fata numai daca este dezactivata una sau mai multe pom pe din alte circuite, adica numai daca scade ?P contrar indus de celelalte pompe. Dar în mod cert aceasta nu este o solutie de aplicat.

Pompe care se ard cu usurinta

Este o disfunctie legata de faptul ca interferentele dintre circuite pot face ca pompele sa lucreze în afara domeniului de functionare, în aceste conditii existând posibili tatea ca pompele sa se arda cu usurinta.

Radiatoare calde si cu o pompa oprita

Asa cum s-a constatat în prealabil anomalia se datoreaza curentilor paraziti inversi generati de pompele active. Trebuie tinut cont de faptul ca fenomene similare pot aparea si pentru circulatia naturala sau pentru circulatia în by-pass cu vane de reglare închise. Când se datoreaza unui ?P înalt între colectoare, aceasta anomalie prezinta însa caracteristici specifice care o fac simplu de recunoscut : radiatoarele au suprafete calde în mod neregulat si racordurile lor de retur sunt mai calde decât acelea de tur: consecinta logica a faptului ca radiatoarele sunt încalzite cu curenti de sens invers decât acela prevazut.

Alte anomalii

Pe lânga anomaliile semnalate, mai sunt si altele, poate mai putin vizibile, dar la fel de importante. Anomalii pe care le putem rezuma printr-o simpla constatare: instalatiile clasice cu un ?P înalt între colectoare pot functiona cu dificultate în conditiile de proiect (lucru care se întâmpla aproape mereu în instalatiile medii- mari).

Separatoarele hidraulice Caleffi seria 548 sunt dimensionate pentru a evita problemele si a avea cele mai bune caracteristici hidraulice posibile.

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL 548
PRESIUNE MAXIMA DE LUCRU [BAR] 10
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 100
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] 0
DEBIT MAXIM [M3H] 2.5
RACORD [TOLI] 1 TOLI
LUNGIME [MM] 225 MM
INALTIME [MM] 590 MM
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

  • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
  • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

  • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
  • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
  • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri