0372 123 101


Returul produselor pentru comenzi online

RETURUL PRODUSELOR ACHIZITIONATE IN REGIM ONLINE

 

            Conform prevederilor art. 9 din Ordonanta urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14.

            In consecinta, in situatia in care nu sunteti pe deplin multumiti de performantele sau caracteristicile produsului achizitionat in regim online de pe site-ul www.romstal.ro, il puteti returna in orice magazin Romstal, in termen de 14 zile calendaristice, conform regulilor de retur de mai jos:

            a-  Dreptul de a returna un produs in termen de 14 zile calendaristice fara a fi nevoit sa justifice aceasta decizie se adreseaza clientilor care au achizitionat produse in regim online de pe site-ul www.romstal.ro;

            b-  Termenul de 14 zile prevazut la lit. a) de mai sus se calculeaza de la data la care clientul a intrat in posesia fizica a produsului;

            c- Inainte de expirarea perioadei de retragere, clientul trebuie sa ne informeze cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:  

                  i) de a folosi modelul de formular de retragere anexat, prin completarea si trimiterea acestuia la sediul nostru din Bucuresti, sos. Vitan-Barzesti, nr. 11A, sector 4 sau la adresa : comenzionline@romstal.ro.       Formularul de retur poate fi descarcat de aici: BON RETUR .

                 ii) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract,

            urmand sa primeasca confirmarea de primire a formularului de retragere.

 

            d- Obligaţiile ce revin clientului in cazul retragerii: dupa completarea bonului de retur, clientul se va prezenta la cel mai apropiat magazin Romstal pentru returnarea produsului cu factura si bonul fiscal primite la data achizitionarii produsului, cu bonul de retur si produsul.

            Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora.

 

            e- Obligaţiile care ne revin in cazul retragerii: dupa receptionarea produsului returnat vom rambursa toate sumele pe care le-am primit drept plata din partea clientului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care am fost informati de decizia de retragere din contract. Vom rambursa aceste sume folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care veti fi de acord cu o alta modalitate de plata.

            Totodata, in functie de optiunea clientului, acesta are posibilitatea sa aleaga un alt produs in loc de rambursarea sumei platite pentru produsul returnat. In cazul inlocuirii produsului cu un altul de o valoare mai mare, clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea produsului returnat este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

            Nu suntem obligati sa rambursam costurile suplimentare în cazul în care clientul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de noi. Termenul de livrare pentru produsele returnate si inlocuite este de pana la 14 zile lucratoare, inclusiv in cazul produselor cu posibile defecte de fabricatie.

            f- Mentiuni speciale :

                  i) Dreptul de retragere nu se aplica in cazul clientilor persoane juridice;

                 ii) Politica de retur produse mentionata mai sus nu se aplica in cazul produselor cumparate in magazinele Romstal. 

                iii) Returnarea sumelor de catre Romstal, incasate prin OP, card bancar sau curierat se face dupa incasarea efectiva a sumelor, adica dupa ce acestea se regasesc in conturile Romstal. In cazul in care marfa a fost returnata pana la incasarea sumelor in cauza, returul banilor se face dupa data incasarii lor, conform indicatiilor clientului.

            Pentru ale informatii legate de returul produselor aveti posibilitatea transmiterii unei solicitari pe adresa de e-mail: comenzionline@romstal.ro;