Recuperatoare de caldura

ALEGE SISTEME DE INCALZIRE ECONOMICE.

Noile sisteme de incalzire pe lemne sunt automatizate si pot incalzi apa pentru intreaga casa. Emisiile de CO2 au valori neutre daca lemnul provine din paduri regenerabile. Similar, instalatiile de incalzire solara in casele bine izolate termic pot produce necesarul de caldura pentru zilele din timpul primaverii si al toamnei si pot sustine in acelasi timp sistemul de incalzire conventional in timpul iernii.

 

NU INCALZI MAI MULT DECAT ESTE NECESAR!

Nu lasa niciodata sistemul de incalzire pornit atunci cand nu esti acasa. Instaleaza termostate ce regleaza automat temperatura camerei: mai cald ziua și mai rece noaptea. 

 

IZOLEAZA-TI CORECT CASA (pereti exteriori, poduri, pvnite etc).

Ferestrele vechi pot fi o sursa de pierderi de caldura; nu doar geamul, ci si tamplaria sau sistemele de inchidere necorespunzatoare. 

 

AERISESTE CASA RAPID SI CORECT!

Cel mai bun mijloc pentru ca aerul proaspat sa intre in camera e sa inchizi instalatia de incalzire si sa deschizi fereastra putin. Este rapid si in acest mod peretii camerei nu se racesc. Nu lasa niciodata deschis sitemul de incalzire atunci cand aerisesti camera.

 

                                  TEMPERO este un recuperator de caldura echipat cu doua ventilatoare centrifugale, unul ce extrage aerul din incapere iar cel de-al doilea introduce aer proaspat in incapere. Debitele de aer pe introducere/evacuare sunt complet separate in interiorul recuperatorului. Debitul de aer extras din incapere transfera energie debitului de aer proaspat introdus, moderand temperatura din incapere (cald pe perioada sezonului de iarna si rece pe perioada sezonului de vara) cu avantajul ca economiseste energie. Poate fi instalat in diferite tipuri de incaperi: dormitor, baie, camera de zi, birou sau spatii inchise cu un grad de ventilatie insuficient.

 

Datorita dimensiunilor compacte ale produsului VUT mini, centrala se poate instala suspendata pe tavan sau la nivelul podelei, in mansarda sau pe balcon. Exista variante cu conectarea tuburilor pe verticala VUT 300V MINI sau orizontala VUT 300H MINI. Pentru a alege corect modelul centralei VUT mini, trebuie sa tineti cont de suprafata spatiului care urmeaza sa fie ventilat.

 

Are rolul de recupera caldura din apa evacuata, prin schimbul de caldura intre apa evacuata si apa proaspata , reducand cantitatea de caldura care ar fi dispersata in mediu si totodata reducand consumul de combustibil / energie necesara pentru a incalzi apa rece.