Manometre si termometre

MANOMETRU CU CONTACT MAGNETIC, METALIC, 0-10 bar D63, G1/4"

MANOMETRU CU CONTACT MAGNETIC, METALIC, 0-10 bar D63, G1/4"

  • Disponibil la cerere in 8 zile
  • Transport gratuit

1,100.00 LEI / buc

Beneficiati de cele mai bune oferte de manometre si termometre de la Romstal. Daca aveti nevoie de un instrument de masura de incredere nu ezitati sa alegeti unul dintre produsele din aceasta categorie.

Ce este un manometru de presiune

Manometrul este un instrument folosit pentru masurarea presiunii. Poate fi utilizat atat in cazul lichidelor cat si in cel al gazelor.

La ce se foloseste un manometru de presiune

Manometrul este, asadar, utilizat pentru a masura presiunea gazului in raport cu presiunea atmosferica. Exista doua categorii de manometre, unele cu masurare directa si altele cu masurare indirecta. Cand avem parte de presiuni mici manometrele utilizate sunt cele care folosesc apa, alcool sau mercur. Au avantajul de a masura presiunea la o atmosfera, fiind astfel foarte precise. In celelalte cazuri cele mai utilizate tipuri de manometre sunt cele cu ac.

Cum se folosesc manometrul si termometrul

Manometrele si termometrele noastre va vor ajuta în masurarea presiunii sau a suprapresiunilor fizice din diverse recipiente si a temperaturilor din acestea. Manometele pot fi folosite pentru medii gazoase si lichide, care nu cristalizeaza si nu sunt agresive pentru aliajele din cupru, deoarece de obicei elementul de masurare este un tub din aliaj de cupru. Carcasa manometrului este fabricata din tabla de otel iar cadranul este e obicei din aluminiu gradat si ac indicator din plastic.

Termomanometrele sunt produse care pot fi folosite atat pentru masurarea temperaturii cât si a presiunii, acestea fiind afisate în acelasi cadran.