DETECTOR DE MONOXID DE CARBON PREVENT 2000C

Adauga un review

 • Cod produs: 37DG0003
 • Parteneri Romstal: -
 • Producator: PRIMATECH SRL

300.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Prevent 2000C este un detector de monoxid de carbon, de tip A, cu senzor electrochimic, care furnizeaza un semnal extern pentru
actionarea unui dispozitiv la distanta, cum ar fi o electrovalva, un ventilator sau o sirena. Acest detector este certificat
Kitemark de catre British Standards Institution conform standardului BS EN 50291-1:2010.
Carcasa este din material plastic ABS VO, iar indicatorii luninosi tip LED pentru semnalizarea regimului de functionare

detector de gaz preventCum ne ferim de „ucigasul tacut”?

Monoxidul de carbon, denumit de obicei ”Ucigasul tacut” este un gaz foarte toxic produs de catre orice aparat care functioneaza pe baza arderii combustibililor fosili (ex: gaz, carbune, motorina, petrol, lemn, etc.). Monoxidul de carbon este inodor, insipid si incolor. Se poate scurge din hornuri si aparate pentru gatit si pentru încalzire când acestea sunt întretinute necorespunzator sau pur si simplu se defecteaza. Ventilatia necorespunzatoare sau cosurile blocate sunt adesea cauzele scurgerilor care s-au dovedit fatale. Scurgerile pot fi cauzate de multe surse potentiale si nu sunt intotdeauna direct legate de o defectiune a unui aparat. Tehnicile moderne de izolare, cum ar fi geamurile duble, pot accentua problema creând în mod eficient un mediu închis etans.

Surse posibile de gaz

In conformitate cu standardul EN 50292, ideal ar fi ca in fiecare camera care contine un aparat pe baza arderii de combustibil sa se instaleze un astfel de aparat.

EFECTELE MONOXIDULUI DE CARBON ASUPRA SANATATII

Este important sa va protejati casa de monoxidul de carbon, pentru ca vaporii sai toxici sunt imposibil de vazut, gustat si mirosit. Monoxidul de carbon omoara in Romania aproximativ 70 de oameni accidental în fiecare an. În plus, câteva mii de oameni se prezinta la camerele de urgenta ale spitalelor în fiecare an pentru a fi tratate pentru intoxicatie cu monoxid de carbon.

Efectele monoxidului de carbon asupra sanatatii depind atât de concentratia de monoxid de carbon si durata de expunere cât si de starea de sanatate a fiecarei persoane. Concentratia de monoxid de carbon este masurata in parti pe milion (ppm). |n conditiile unei expuneri intr-un mediu cu o concentratie de monoxid de carbon intre 1 si 50 ppm, majoritatea oamenilor nu vor resimti nici un efect asupra sanatatii, dar unele persoane cu afectiuni cardiace ar putea simti o durere in piept. Daca concentratia de monoxid de carbon creste peste 50 ppm si ramâne peste aceasta valoare, atunci simptomele care apar sunt durerile de cap, starile de oboseala, greturi. Efecte grave asupra sanatatii, cum ar fi dezorientarea, inconstienta si chiar moartea pot aparea in conditii de expunere la concentratii cuprinse intre 100-300 ppm.

Detector gaze centrala termica

ROMSTAL VINE CU SOLUTII!

Fiecare locuinta trebuie prevazuta cu detectoare de monoxid de carbon.

Detectoarele PREVENT 2000C sunt certificate Kitemark de catre “British Standards Institute” conform standardului BS EN 50291:2001

Detectorul trebuie sa fie alimentat la retea continuu pentru o protectie maxima. Când detectorul este alimentat este necesara o perioada de timp de 2 min si 20 sec pentru ca senzorul de monoxid de carbon sa intre in functionare normala.

 • LED-ul verde pornit: Detectorul este alimentat de la reteaua principala de curent alternativ.
 • LED-ul galben functioneaza intermitent la fiecare aprox. 20 secunde: Nu este prezenta o concentratie de monoxid de carbon
 • LED-ul rosu pornit si buzzer-ul emite semnal sonor: Senzorul a detectat o concentratie de monoxid de carbon conform tabelului de mai jos, iar detectorul furnizeaza un semnal de alarma continuu. Alarma functioneaza timp de 4 min 20 sec, dupa care se intrerupe pentru 20 secunde. Alarma functioneaza conform acestui ciclu pâna când concentratia de monoxid de carbon revine in limitele de siguranta.

PREVENT 2000C este un detector de tip A, care furnizeaza un semnal extern pentru actionarea unui dispozitiv la distanta. Puteti sa conectati la detectorul dvs. o electrovalva, un ventilator sau o sirena. In acelasi timp in care detectorul furnizeaza un semnal de alarma vizual si auditiv, va actiona la distanta si dispozitivul respectiv.

 

DURATA DE VIATÃ A DETECTORLUI

CARACTERISTICI TEHNICE

 

Durata de viata a detectorului:                                    5 ani de la data activarii lui.

Senzor:                                                                        Electrochimic

Alimentare:                                                                   230 VAC(-15%+10%) 50/60 Hz

Putere absorbita:                                                         0,7 W

Gaz detectat:                                                               Monoxid de Carbon

Niveluri de alarma:                                                       conform tabel 1

Timp de stabilizare initiala:                                          2 min 20 sec

Nivel alarma auditiva:                                                   min. 85 dB la 1 m

Valori nominale de contact releu:                                 8(2) A @250 V AC SPDT

Temperatura de lucru:                                                 -10 °C ÷ +40 °C

Temperatura de depozitare:                                        -20 °C ÷ +50 °C

Umiditate (fara condens):                                             20% ÷ 90% rh

Grad de protectie:                                                         IP 42

Material carcasa:                                                           ABS V0

Culoare:                                                                         Alb

Dimensiuni:                                                                   115 x 75 x 43 mm (L x l x H)

Greutate:                                                                        300 g

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL PREVENT 2000C
PRAG DE ALARMARE N/A
TIMP DE STABILIZARE SENZOR 2:20 MIN
TEMP. DE LUCRU [ºC] -10 / +40 °C
ALARMA ACUSTICA [DB(A)] 85 DB
SEMNALIZARE LUMINOASA INDICATORI LED MULTI COLOR
TENSIUNE DE ALIMENTARE [V] 230 V
PUTERE ELECTRICA CONSUMATA 0.7 W
GRAD DE PROTECTIE IP 42
MATERIAL ABS V0
CULOARE ALB
INALTIME [MM] 115 MM
LATIME [MM] 75 MM
ADANCIME [MM] 43 MM
MASA [G] 300
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri