DETECTOR DE GAZ METAN PREVENT 2000M

(1) Adauga un review

  • Cod produs: 37DG0002
  • Parteneri Romstal: -
  • Producator: PRIMATECH SRL

230.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
  • Transport gratuit
  • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Detector de gaz ce furnizeaza un semnal de iesire pentru comanda la distanta a unei electrovalve cu scopul intreruperii
alimentarii cu gaz metan in retea. Cand are loc o scurgere de gaz furnizeaza un semnal vizual(LED rosu) si un semnal
acustic(buzzer).
Are un sistem de auto-diagnoza pentru verificarea bunei functionari a detectorului. LED-ul galben aprins indica o functionare
defectuoasa a detectorului.
Butonul test/reset are dubla functie: testare periodica a functionarii detectorului si intreruperea starii de alarma cand
detectorul alarmeaza.
Acest detector este certificat Kitematk de catre British Standards Institute conform standardului BS EN 50194-1:2009.
Punct de reglare a alarmei: 9% LIE.
Interval de alarmare: 3%-20% LIE.
Timp de stabilizare initiala: 2 min si 30 sec.
Alarma auditiva: Buzzer min. 85 dB la 1m.
L.I.E. - limita inferioara de explozie

Detector de gaz

Acest detector este certificat Kitematk de catre British Standards Institution conform standardului BS EN 50194-1:2009.

Detectorul se poate utiliza ca un element de protectie de sine statator, fara utilizarea semnalului extern. In acest caz pur si simplu alimentati detectorul de la reteaua de 230V. Pentru protectie maxima recomandarea este sa utilizati semnalul extern pentru comanda unei electrovalve (detector tip A) care, in caz de alarma, va inchide alimentarea cu gaz.

Gazul distribuit permite publicului larg sa recunoasca orice scapari datorita unui miros caracteristic. Cei mai multi oameni pot detecta acest miros la nivele destul de scazute ale concentratiilor de gaz (2% LIE sau mai putin), dar anumite afectiuni sau inaintarea in vârsta pot duce la o reducere a acestei sensibilitati a mirosului. LIE (Limita Inferioara de Explozie) a gazului defineste raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer in care se va forma o atmosfera exploziva. Detectorul este calibrat sa porneasca alarma la pragul de 9% din LIE a gazului detectat. Asadar, este posibil ca o persoana sa simta miros de gaz inainte ca alarma sa fie activata. Aceasta situatie nu indica in mod necesar o defectare a dispozitivului. O crestere treptata a concentratiei gazului poate, de asemenea, sa treaca neobservata datorita oboselii mirosului. Prin instalarea detectoarelor, puteti împiedica intoxicatiile cu gaz, sufocarile si exploziile. Detectoarele permit sesizarea acumularilor de gaz (metan, butan, propan, monoxid de carbon - în functie de tipul de detector ales), înainte ca acestea sa devina periculoase pentru viata si bunurile dumneavoastra. Alarma este locala, atât auditiva cât si vizuala. Conditiile în care are loc arderea sunt diferite si depind de concentratia gazului. Când nivelul concentratiei de gaz este între LIE (Limita Inferioara de Explozie) si LSE (Limita Superioara de Explozie) si exista o sursa de aprindere, amestecul de gaz va arde si va exploda.

Fiecare aparat este proiectat si calibrat pentru un anumit gaz, asadar un aparat calibrat pentru un anumit gaz nu poate fi folosit pentru a detecta un alt gaz. Cele mai probabile cauze ale scaparilor de gaze în gospodariile casnice sunt aparatele casnice si legaturile dintre aparate si instalatiile fixe din cladiri. Cele mai obisnuite cauze ale scaparilor de gaze sunt aparatele casnice, deoarece acestea pot fi mutate si pot suferi deteriorari. O altacauza a scaparilor de gaze, în special daca se folosesc aparate pentru gatit si boilere fara flacara de veghe, este stingerea flacarii (sau neaprinderea ei), fie datorita varsarii lichidelor, fie datorita curentilor de aer. Presupunând ca sistemul de distributie fix din interiorul cladirii a fost corect instalat si testat, acesta nu permite scapari de gaz atâta timp cât este mentinuta integritatea cladirii sau conductele nu sunt deteriorate ca urmare a unor lucrari, socuri etc. Cu exceptia alunecarilor de pamânt care pot duce la deteriorarea cladirii, o scapare, în cazul acestor instalatii, este foarte putin probabila. Este posibil ca, de la o scapare din retea, gazul sa patrunda în interiorul unei cladiri prin infiltrarea de-a lungul conductelor sau cablurilor. În acest caz, gazul poate patrunde în orice încapere de la parter sau de la subsolul cladirii, în functie de pozitia scaparii, de structura de la subsol etc. Exista posibilitatea ca detectorul de gaz sa fie situat în alta încapere, în care nu exista o concentratie sesizabila de gaz, asadar gazul nu va fi detectat. În majoritatea cazurilor, scaparea de gaz are loc la presiuni scazute si, chiar daca debitul este mare, datorita dispersiei, efectul gazului este putin important. Detectorul de gaz trebuie instalat în încaperea în care probabilitatea scaparii de gaz este cea mai mare. Aceasta poate fi bucataria, datorita prezentei unui aragaz si a altor aparate casnice. Gazul metan, fiind mai usor decât aerul, are tendinta de a umple întregul volum situat deasupra nivelului scaparii. 

Anumiti factori, cum ar fi sursele de caldura si de aerisire, pot modifica acest comportament. În general concentratia de deasupra nivelului unei scapari va fi egala sau mai mare decât concentratia de sub nivelul scaparii. Detectorul de gaz tebuie instalat deasupra nivelului unei posibile scapari de gaz, si aproape de tavan (în mod normal la 30 cm de la tavan), într-un loc în care deplasarea aerului nu este împiedicata de mobila si ornamente.

PREVENT 2000M este un detector pentru scaparile de gaz metan în gospodariile casnice.

Pentru a asigura o protectie reala, un detector de gaz trebuie cuplat la o electrovalva care sa poata opri alimentarea cu gaz. Când are loc o scapare de gaz, la o concentratie mult mai scazuta decât concentratia periculoasa, LED-ul rosu se aprinde, buzzerul suna, releul cupleaza si actioneaza electrovalva care închide conducta de gaz.

PREVENT 2000M are un buton cu functie dubla, „testare” si „resetare”, butonul TEST/RESET: a) apasati acest buton când testati aparatul în fiecare luna; b)apasati acest buton când a pornit alarma si doriti sa opriti semnalul sonor. Aparatul se va reseta si va începe din nou sa monitorizeze gazul, iar în cazul în care concentratia de gaz ramâne peste pragul de alarmare (9% LIE) alarma se va declansa din nou. PREVENT 2000M are, de asemenea, un sistem de autodiagnostic pentru verificarea bunei functionari a senzorului. Când se aprinde LED-ul galben ( Fault) si buzzerul suna, cauzele posibile sunt urmatoarele: senzor defect; senzor deconectat, nealimentat; functionare defectuoasa a detectorului.

Se recomanda cu insistenta o verificare periodica lunara a functionarii cu butonul

TEST/RESET.

Datorita deteriorarii inevitabile a caracteristicilor fizice si chimice ale elementului sensibil, senzorul va functiona corect o perioada de 5 ani de la data punerii în functiune. Pentru siguranta maxima aparatul trebuie sa fie alimentat în permanenta cu energie electrica. Întreruperea alimentarii cu energie electrica în momentul în care aparatul este în stare de alarma ar putea produce o scânteie si, deci, ar exista pericolul de explozie.

Detector gaze centrala termica

 

 

 

Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL PREVENT [M]
PRAG DE ALARMARE 9 % LIE
TIMP DE STABILIZARE SENZOR 2:30 MIN
TEMP. DE LUCRU [ºC] -10 ÷ +40 °C
ALARMA ACUSTICA [DB(A)] 85
SEMNALIZARE LUMINOASA LED BICOLOR
TENSIUNE DE ALIMENTARE [V] 230 V
PUTERE CONSUMATA [VA] 3
GRAD DE PROTECTIE IP42
MATERIAL ABS V0
CULOARE ALB
INALTIME [MM] 115
LATIME [MM] 75
ADANCIME [MM] 43
MASA [G] 300
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

In perioada de Black Friday, 15 - 29 noiembrie, este posibil ca unele comenzi sa depaseasca termenul de livrare standard comunicat mai jos. Aceste situatii vor fi exceptie. Va multumim!

In perioada 2 - 30 noiembrie 2019, toate comenzile online beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT! 

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 20 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

  • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
  • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

  • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
  • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
  • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse).

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri

5.00 (1 review)

Adaugă un review