DEDURIZATOR DECAL BASIC 20 ET

Adauga un review

 • Cod produs: 47VT1011
 • Parteneri Romstal: -
 • Producator: GEL

6,400.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Garantie 24 luni
 • Transport gratuit
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Dedurizator compus din butelie cu rasini si rezervor de sare, pentru eliminarea sarurilor minerale de calciu si magneziu,
utilizabil atat in instalatii de alimentare cu apa potabila cat si in instalatii tehnologice.
Separarea sarurilor minerare are loc in butelie, prin intermediul unor rasini schimbatoare de ioni. Regenerarea rasinii va fi
facuta prin spalare, efectuata cu apa+sare din rezervor, capabila sa indeparteze calciul si magneziul retinut de acestea.
Timer-ul face regenerare doar in intervalele presetate, in functie de numarul de regenerari posibile si nu relizeaza nici un fel
de optimizare a consumului de apa si de sare.
Programearea se realizeaza prin introducerea unor date simple, cu ar fi duritatea apei, ora exacta, frecventa de regenerare si
timpul, necesare pentru ca regenerarea sa aiba loc. In timpul fuctionarii pe ecran poate fi citita ora, deasemenea se pot
verifica datele stocate si volumul de apa care poate fi dedurizat. In timpul procesului de regenerare, pe ecran se poate urmarii
stadiul la care sa ajuns. In plus o tasta speciala poate face o regenerare manuala, ori de cate ori este nevoie.
Datele privind debitul si capacitatea ciclica sunt mentionate la apa cumaxim 30f de duritate, salinitate maxim 650 S si o
temperatura de 25C

Cum funcționează dedurizatorul DECAL BASIC 20

Procesul fizico-chimic care are loc în interiorul buteliei speciale constă în separarea ionilor de calciu și magneziu prezenți în apa dură, urmată de eliminarea lor. Ionii de sodiu (clorura de sodiu) au sarcină electrică pozitivă, dar nu sunt la fel de puternic incarcati ca si ionii de calciu si magneziu. Când soluția din saramură este introdusă în acea coloană ce conține rășina, care este deja saturată cu săruri de calciu și magneziu, se crează un schimb ionic și se eliberează aceste săruri dure formate din calciu și magneziu, în schimbul sărurilor de sodiu.

Sărurile dure sunt atrase apoi de mărgelele de rășină. În acest fel sunt înlăturate sărurile de calciu și magneziu din componența apei. Dedurizarea are rolul de a preveni deteriorarea instalațiilor de apă rece și caldă sau a sistemului termic, precum și de a îmbunătăți performanțele acestora.

Când rășina este saturată cu ioni de calciu și magneziu, urmează etapa regenerării. Regenerarea este un proces ce se petrece automat. DECAL BASIC 20 este un dedurizator care funcționează după timp, astfel regenerarea se întâmplă la anumite intervale de timp presetate. Putem regla perioada de timp după care urmează procesul de regenerare cu ajutorul timer-ului. Este indicat ca procesul să fie setat la o oră din timpul nopții, pentru a nu incomoda utilizarea apei.

Regenerarea este realizată în mai multe faze. În prima fază are loc spălarea rășinii în sens invers pentru a elimina mizeria din aceasta. Apoi urmează faza propriu-zisă de regenerare, în care soluția de saramură este trimisă automat din vasul de sare în coloana cu rașină. Clorura de sodiu este atrasă de mărgelele de rășină înlocuind calciu și magneziu care ajunge la scurgere. În faza a treia are loc o clătire lentă pentru eliminarea saramurii, apoi o clătire rapidă pentru curățarea rășinii. În faza finală se reumple vasul de sare cu apa pentru crearea saramurii ce va fi folosită la următoarea regenerare.

Printre cele mai importante avantaje ale utilizarii apei dedurizate furnizate de dedurizatorul apă DECAL BASIC 20 se numără:

 • Creșterea duratei de viață a aparatelor de uz casnic și a instalațiilor sanitare, precum mașini de spălat rufe sau vase, boilere, centrale termice.
 • Calitate de spălare superioară a apei
 • Rufe mai curate, piele și păr mai strălucitoare
 • Mult mai puține depuneri pe suprafețele sanitare ceramice
 • Întreținere mai ușoară a obiectelor sanitare, precum chiuvete, căzi, vase de toaletă și baterii sanitare
 • Apă fără gust sau miros neplăcut Costuri mult mai mici pentru reparații și eficiență termică mai ridicată
Mai multe

Specificatii tehnice

MODEL DECAL BASIC 20
CANTITATE DE RASINA [L] 20
DEBIT UZ POTABIL 1.2 MC/H
PIERDERE PRES. UZ POTABIL [BAR] 0.5
DEBIT DE VARF UZ POTABIL 32 L/MIN
DEBIT UZ TEHNIC 0.6 MC/H
PIERDERE PRESIUNE-UZ TEHNIC [BAR] 0.5
DEBIT DE VARF UZ TEHNIC 13 L/MIN
CAPACITATE CICLICA 120 MCX°FR
PRESIUNE MAXIMA DE LUCRU [BAR] 6
PRESIUNE MINIMA DE LUCRU [BAR] 2
TEMP. MAXIMA DE LUCRU [°C] 30
TEMP. MINIMA DE LUCRU [°C] 5
VOLUM REZERVOR DE SARE [L] 100
CONSUM DE SARE LA O REGENERARE [KG] 3
DURATA REGENERARII [MIN] 29
DIAMETRU BUTELIE [MM] 240
INALTIME BUTELIE [mm] 1110
DIAMETRU REZERVOR [mm] 470
INALTIME REZERVOR [mm] 620
RACORD [TOLI] 1 1/4 TOLI
MASA [KG] 33
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri