CENTRALA TERMICA IN CONDENSATIE INCALZIRE/ACM, FARA KIT EVACUARE, RIELLO FAMILY CX 25KIS, 21.2 kW(50-30°C)

Adauga un review

 • Cod produs: 35MRE039
 • Parteneri Romstal: !
 • Producator: RIELLO

5,350.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Garantie 60 luni
 • Transport gratuit
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

Centrala termica murala in condensare, ce se utilizeaza pentru incalzire si producerea apei calde menajere.In functie de sistemul pentru evacuarea gazelor arse utilizat, centrala se poate monta in interior sau exterior.Aceasta are un nou sistem de control al arderii ACC (Control ardere activat).Sistemul utilizeaza un senzor de ionizare imersat in flacara arzatorului, a carui informatie permite placii de comanda saactioneze vana de gaz care regleaza carburantul, asigura reglarea automata a arderii, astfel incat nu este necesara o calibrareinitiala, este capabil sa adapteze centrala termica la functionarea cu diferite compozitii de gaze, diferite lungimi de tevi sialtitudini diferite (in limitele de proiectare), poate efectua, de asemenea, o operatie de auto-diagnosticare care oprestearzatorul inainte de depasirea limitei de emisie superioare permisa.

Cand se instaleaza in interior centrala nu poate fi montat in dormitoare, bai, camere de dus sau in alte incaperi in care se aflaseminee deschise fara circulatie proprie a aerului.Incaperea in care va fi instalata acest aparat trebuie sa fie ventilata in mod corespunzator.

Elemente functionale ale centralei:

- Schimbator principal;
- Electrod de detectare flacara;
- Arzator ;
- Electrod de aprindere;
- Transformator de aprindere;
- Capac prelevare mostre pentru analiza gazelor arse;
- Orificiu de iesire gaze arse;
- Sonda gaze arse;
- Robinet de umplere;
- Sifon;
- Supapa de evacuare;
- Traductor de presiune;
- Supapa de siguranta;
- Sonda NTC circuit apa calda menajera;
- Furtun de degazare;
- Termostat limita;
- Sonda NTC tur
- Vas de expansiune;
- Supapa de sens;
- Ventilator;
- Mixer;
- Sonda NTC retur;
- Duza de gaz;
- Supapa inferioara de aerisire;
- Pompa de circulatie;
- Debitmetru;
- Supapa gaz;
- Motor vana cu trei cai;
- Schimbator circuit apa calda menajera;
- Solenoid umplere;
- Hidrometru;
- Tur incalzire;
- Circuit de gaz;
- Retur incalzire;
- Apa rece;

CENTRALA TERMICA RIELLO

Noua centrala Riello Family reprezinta solutia perfecta pentru cei mai exigenti utilizatori.

Centrala termica in condensare are functie dubla, utilizandu-se atat pentru incalzirea casei, cat si pentru producerea apei calde menajere.

Centrala termica Family este dotata cu sistem inteligent de control al combustiei numit ACC. Acesta garanteaza faptul ca intreg procesul se desfasoara intotdeauna intr-un mod optim, datorita vanei de gaz modulante si a electrodului de ionizare. Multumita combustiei ACC, centrala termica pe gaz Riello se poate adapta automat la combustibil (metan sau GPL), fara a neesita kituri speciale de conversie. Sistemul ACC detecteaza valoarea excesului de aer si intervine prin modularea amestecului aer/gaz pentru a il pastra intotdeauna in parametrii optimi.

Schimbatorul primar al centralei este realizat in intregime din otel inoxidabil, asigurand eficienta si fiabilitate maxima. Tubul neted va garanteaza cea mai buna eficienta si curatare in timp, iar accesul ramane frontal, pentru a facilita operatiunile de intretinere.

Centrala termica in condensatie Family este disponibila in mai multe variante cu puteri de 25 kW, 30 kW, 35 kW.

Caracteristici centrala Riello Family:

 • Control electronic al combustiei.
 • Omologare Range Rated.
 • Posibilitatea de integrare in sistemele hibride prin intermediul protocolului ModBus integrat.
 • Panou de comanda cu afisaj color si functie inteligenta de umplere a sistemului.
 • Pompa de circulatie modulanta cu consum redus de energie.
 • Raport de modulare 1:8.
 • Termoreglare standard in combinatie cu sonda exterioara (disponibila ca accesoriu).
 • Posibilitatea de instalare incastrata (model 25 KIS) si in exterior in locuri partial protejate (IPX5D).
 • Instalare usoara datorita sistemului ACC.

RIELLO PREZINTĂ NOUL FAMILY

NOUL SCHIMBĂTOR DE CĂLDURĂ

Schimbător primar din oțel inoxidabil. Eficiență și fiabilitate în inima lui Family.

CONTROLUL ACTIV AL COMBUSTIEI

Sistem electronic avansat de control al arderii care monitorizează în mod constant combustia pentru a obține un consum optim și emisii scăzute.

EFICIENȚĂ RIDICATĂ

Confort maxim și consum minim în încălzire și ACM. Noul schimbător sanitar în plăci optimizat pentru performanțe de top în ceea ce privește eficiența, stabilitatea temperaturii și timpii de așteptare.

EMISII SCĂZUTE

În cursa continuuă a reducerii emisiilor, noul Family este certificat Clasa 6 a NOx, cea mai bună prevăzută de standardele europene.

VERSATILITATE

Spre viitor, cu Family. Datorită protocolului de comunicare BUS este posibilă comunicarea dintre panoul de control hibrid introdus într-un sistem multi-energetic și telecomanda inteligentă RiCLOUD.

CONTROL INTUITIV

Afișajul grafic color informează în mod constant cu privire la starea funcțională a cazanului. Navigarea în funcțiile și programele cazanului mulțumită interfeței cu pictograme și elemente textuale, nu a fost niciodată mai simplă.

INSTALARE RAPIDĂ

Timpul este prețios. Cu Family, instalarea și accesul la componentele interne este simplificat pentru a minimiza timpul și efortul.

NOUL SCHIMBĂTOR PRIMAR DIN OȚEL INOXIDABIL.

Riello și-a proiectat mereu produsele cu grijă și dedicare.

Îmbunătățirea continuă duce astăzi la evoluția gamei Family, pornind de la elementul său primar: schimbătorul de căldură. Noul schimbător al lui Family din oțel inoxidabil, cu tub neted pentru a garanta cea mai bună eficiență și curățare în timp. Accesul rămâne frontal, pentru a facilita operațiunile de întreținere

PERFORMANȚE DE TOP IN REGIM ACM.

Riello a optimizat, de asemenea, schimbătorul de căldură secundar prin folosirea celor mai avansate tehnici de analiză și simulare termodinamică a fluidelor pentru a obține cea mai bună performanță și un confort maxim pentru utilizator în ceea ce privește timpul de așteptare și stabilitatea temperaturii în timpul funcționării, comparativ cu un cazan tradițional.

În timpul funcționării, temperatura apei calde nu suferă fluctuații semnificative. Cu un cazan tradițional, totuși, variația este de aproximativ 3 grade. Când debitul variază, oscilația temperaturii este întotdeauna mai mică de 5 ° C, în timp ce la un cazan tradițional durează aproximativ un minut pentru a reduce variația la această valoare.

CONTROL ELECTRONIC AL COMBUSTIEI AUTO-ADAPTIV

Noul Family este dotat cu sistem inteligent de de control al combustiei ACC. Care garantează că procesul se desfășoară întotdeauna în mod optim în toate condițiile datorită vanei de gaz modulante și a electrodului de ionizare. Mulțumită ACC, Family se poate adapta automat la combustibil (metan sau GPL) fără a utiliza coduri specifice sau kituri de conversie accesorii. De asemenea, Family reacționează la modificarea conținutului de combustibil și la pierderile de sarcină pe partea gazelor arse. Sistemul ACC detectează valoarea excesului de aer și intervine prin modularea amestecului aer / gaz pentru al păstra întotdeauna în parametrii optimi.

În plus, sistemul ACC simplifică instalarea. În faza de pornire nu este necesară calibrarea și este suficient să selectați tipul de gaz combustibil utilizat de cazan prin intermediul interfeței, dacă este diferit de cel implicit (metan). Deoarece sistemul menține constantă valoarea CO2 produs, chiar și controlul gazelor arse în timpul pornirii nu mai este necesar pentru funcționarea corectă a produsului. Controlul arderii înseamnă, de asemenea, asigurarea emisii constante, întotdeauna cu mult sub limitele impuse de legislație

Dacă procesul este optim, de fapt, chiar gazul produs va avea cea mai bună compoziție teoretică în comparație cu alte condiții.

PANOU DE CONTROL ȘI FUNCȚII

Mult mai clar, intuitiv și ușor de utilizat, se integrează elegant în estetica cazanului. Afișajul mare retroiluminat, butoanele în relief și interfața îmbogățită cu texte și pictograme explicative ajută utilizatorul și instalatorul să navigheze în meniu. Prin intermediul panoului este posibilă vizualizarea stării de funcționare, efectuarea programării și accesul la reglajul parametrilor cazanului și ai sistemului.

ÎNCĂRCARE INTELIGENTĂ INSTALAȚIE

Prin intermediul panoului este posibilă efectuarea independentă a încărcării sistemului, dacă presiunea scade sub valoarea minimă de referință.

VIZUALIZAREA INFORMAȚIILOR

Pe lângă data și ora, pe ecran se afișează informațiile de bază privind funcționarea cazanului: temperatura pe tur și presiunea sistemului. Printr-o pictogramă pe afișaj, cazanul avertizează și asupra necesității de a efectua întreținerea planificată.

PROGRAMARE

Programarea funcționării optime a cazanului în funcție de nevoile dvs. este ușoară și intuitivă. Din panoul de control este posibilă programarea orară și zilnică pentru fiecare zonă de sistem.

Ecranul lui Family este echipat cu noua "Bară colorată" care informează utilizatorul cu privire la starea de funcționare a cazanului. În cazul anomaliilor, este posibil să se înțeleagă imediat dacă o problemă este critică și dacă este necesar să se solicite asistență tehnică.

Banda superioară a panoului poate avea 4 culori, în funcție de stare

VERDE

Funcționare normală. Sistemul satisfacesolicitări pentru apă caldă menajeră / încălzire sau realizează alte operații automate. Un text derulant descrie funcția activă la momentul respectiv.

GALBEN

Prezența unor anomalii potențial rezolvabile de utilizator care permit o funcționare parțială a cazanului. Un triunghi de eroare de pe afișaj oferă acces la detaliile anomaliei

ROȘU

Prezența anomaliilor permanente care necesită intervenția Asistenței Tehnice. Un triunghi de eroare de pe afișaj oferă acces la detaliile anomaliei.

GRI

Sistemul este gata să răspundă oricăror solicitări. Nu a fost detectată nicio operațiune în desfășurare sau anomalie.

CONFORTUL LA ÎNDEMÂNĂ

Controlul inteligent de la distanță RiCLOUD vă permite să gestionați confortul casei dvs. într-un mod simplu și intuitiv din afara casei. Prin intermediul aplicației dedicate, este posibil să verificați starea sistemului de încălzire, dar și să programați timpii de funcționare pentru aprindere, oprire, temperatură și cazan direct de pe telefonul smartphone sau de pe tabletă. Pot fi gestionate până la 8 zone diferite, fiecare controlate de propriul RiCLOUD. RiCLOUD poate fi instalat în modul wireless prin intermediul receptorului de frecvență radio, disponibil ca accesoriu, evitând astfel orice activitate electrică și montaj pe perete.

Mai multe

Specificatii tehnice

BRAND RIELLO
TIP CONSTRUCTIV INCALZIRE / ACM INST
MONTAJ PERETE
PUTERE TERM. MAX NOM. LA 80/60 [KW] 19,48
PUTERE TERM. MAX NOM. LA 50/30 [KW] 21,24
PUTERE TERM. MIN NOM. LA 80/60 [KW] 3,50
PUTERE TERM. MIN NOM. LA 50/30 [KW] 3,81
PUTERE TERMICA ACM [KW] 25,00
RAPORT DE MODULARE 1:6
CLASA RANDAMENT ENERG. SEZON. A
RANDAMENT ENERGETIC SEZONIER [%] 93
RANDAMENT LA 80/60 GRD C [%] 97,4
RANDAMENT LA 50/30 GRD C [%] 106,2
TEMP. MAX. PT. CIRC. DE INC. [°C] 80
PRES. MAX. IN CIRCUITUL INC. [BAR] 3
TEMP. MAXIMA ACM [°C] 60
PRESIUNE MAXIMA ACM [BAR] 8
PRESIUNE MINIMA ACM [BAR] 0,15
DEBIT ACM LA DT=30 GRD [L/MIN] 12,5
PROFILUL DE SARCINA XL
ALIMENTARE ELECTRICA [V/Hz] 230/50
PUTERE ELECTRICA [W] 87
NIVEL DE PUTERE ACUSTICA [dB] 50
CAPACITATE VAS DE EXPANSIUNE [L] 10
VOLUM BOILER [L] N/A
VOLUM ACUMULATOR [L] N/A
RACORD CIRCUIT PRIMAR TUR [TOLI] 3/4
RACORD CIRCUIT PRIMAR RETUR [TOLI] 3/4
RACORD INTRARE APA RECE [TOLI] 1/2
RACORD IESIRE ACM [TOLI] 1/2
RACORD COMBUSTIBIL [TOLI] 3/4
RACORD GAZE ARSE [MM] 60/100
CANTITATE DE CONDENS [LPH] N/A
COMBUSTIBIL GAZ METAN DA
COMBUSTIBIL GPL DA
CONSUM COMBUSTIBIL GAZ METAN 2,12 [NMC/H]
CONSUM DE COMBUSTIBIL GPL 1,55 [KG/H]
INALTIME [MM] 822
LATIME [MM] 470
ADANCIME [MM] 275
MASA [KG] 35
Mai multe

Documentatie

Detalii livrare

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 25 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Review-uri