CENTRALA TERMICA IN CONDENSATIE INCALZIRE/ACM, FARA KIT EVACUARE, RIELLO FAMILY CX 25KIS, 21.2 kW(50-30°C)

(1) Vezi review-uri

 • Cod produs: 35MRE039
 • Parteneri Romstal: !
 • Producator: RIELLO

5,600.00 LEI / buc TVA inclus

buc
Adauga in cos
 • Garantie 60 luni
 • Transport gratuit
 • Vezi stoc in magazinul preferat
 • Livrare standard

Descriere

Info: Pozele produselor sunt informative. Pentru componenta, va rugam consultati Descrierea produsului si Specificatiile tehnice.

Centrala termica murala in condensare, ce se utilizeaza pentru incalzire si producerea apei calde menajere.In functie de sistemul pentru evacuarea gazelor arse utilizat, centrala se poate monta in interior sau exterior.Aceasta are un nou sistem de control al arderii ACC (Control ardere activat).Sistemul utilizeaza un senzor de ionizare imersat in flacara arzatorului, a carui informatie permite placii de comanda saactioneze vana de gaz care regleaza carburantul, asigura reglarea automata a arderii, astfel incat nu este necesara o calibrareinitiala, este capabil sa adapteze centrala termica la functionarea cu diferite compozitii de gaze, diferite lungimi de tevi sialtitudini diferite (in limitele de proiectare), poate efectua, de asemenea, o operatie de auto-diagnosticare care oprestearzatorul inainte de depasirea limitei de emisie superioare permisa.

Cand se instaleaza in interior centrala nu poate fi montat in dormitoare, bai, camere de dus sau in alte incaperi in care se aflaseminee deschise fara circulatie proprie a aerului.Incaperea in care va fi instalata acest aparat trebuie sa fie ventilata in mod corespunzator.

Elemente functionale ale centralei:

- Schimbator principal;
- Electrod de detectare flacara;
- Arzator ;
- Electrod de aprindere;
- Transformator de aprindere;
- Capac prelevare mostre pentru analiza gazelor arse;
- Orificiu de iesire gaze arse;
- Sonda gaze arse;
- Robinet de umplere;
- Sifon;
- Supapa de evacuare;
- Traductor de presiune;
- Supapa de siguranta;
- Sonda NTC circuit apa calda menajera;
- Furtun de degazare;
- Termostat limita;
- Sonda NTC tur
- Vas de expansiune;
- Supapa de sens;
- Ventilator;
- Mixer;
- Sonda NTC retur;
- Duza de gaz;
- Supapa inferioara de aerisire;
- Pompa de circulatie;
- Debitmetru;
- Supapa gaz;
- Motor vana cu trei cai;
- Schimbator circuit apa calda menajera;
- Solenoid umplere;
- Hidrometru;
- Tur incalzire;
- Circuit de gaz;
- Retur incalzire;
- Apa rece;

 

 NOUA

 FAMILY

CEA MAI BUNA, ÎNTOTDEAUNA

 

 

RIELLO PREZINTĂ

NOUA

FAMILY


NOUL SCHIMBĂTOR DE CĂLDURĂ

Schimbător primar din oțel inoxidabil. Eficiență și fiabilitate în inima centralei  Family.

CONTROLUL ACTIV AL COMBUSTIEI

Sistem electronic avansat de control al arderii care monitorizează în mod constant combustia pentru a obține un consum optim și emisii scăzute.

EFICIENȚĂ RIDICATĂ

Confort maxim și consum minim în încălzire și ACM. Noul schimbător sanitar în plăci optimizat pentru performanțe de top în ceea ce privește eficiența, stabilitatea temperaturii și timpii de așteptare.

VERSATILITATE 

Spre viitor, cu Family. Datorită protocolului de comunicare BUS este posibilă comunicarea dintre panoul de control hibrid introdus într-un sistem multi-energetic și telecomanda inteligentă RiCLOUD.

 

EMISII SCĂZUTE

În cursa continuuă a reducerii emisiilor, noua Family este certificata Clasa 6 a NOx, cea mai bună prevăzută de standardele europene.

 

CONTROL INTUITIV

Afișajul grafic color informează în mod constant cu privire la starea funcțională a cazanului. Navigarea în funcțiile și programele centralei mulțumită interfeței cu pictograme și elemente textuale, nu a fost niciodată mai simplă.

 

INSTALARE RAPIDĂ

Timpul este prețios. Cu Family, instalarea și accesul la componentele interne este simplificat pentru a minimiza timpul și efortul.

 

 

EFICIENȚĂ ȘI FIABILITATE

ÎN INIMA FAMILY

 

FAMILY ESTE DISPONIBILA ÎN  3 PUTERI, ÎNVERSIUNE COMBINATĂ (KIS) ȘI DOAR ÎNCĂLZIRE ( I S )

FAMILY 25 – VERSIUNEA KIS ȘI IS

FAMILY 30 - VERSIUNEA KIS

FAMILY 35 - VERSIUNEA KIS ȘI IS

 

NOUL SCHIMBĂTOR PRIMAR DIN OȚEL INOXIDABIL

Riello și-a proiectat mereu produsele cu grijă și dedicare

Îmbunătățirea continuă duce astăzi la evoluția gamei Family, pornind de la elementul său primar: schimbătorul de căldură. Noul schimbător al centralei Family din oțel inoxidabil, cu tub neted pentru a garanta cea mai bună eficiență și curățare în timp. Accesul rămâne frontal, pentru a facilita operațiunile de întreținere.

 

PERFORMANȚE DE TOP IN REGIM ACM

 

Riello a optimizat, de asemenea, schimbătorul de căldură secundar prin folosirea celor mai avansate tehnici de analiză și simulare termodinamică a fluidelor pentru a obține cea mai bună performanță și un confort maxim pentru utilizator în ceea ce privește timpul de așteptare și stabilitatea temperaturii în timpul funcționării, comparativ cu un cazan tradițional.

 • PROFIL MAXIM DE ÎNCĂRCARE ÎN FUNCȚIE DE TIPUL ȘI PUTEREA GENERATORULUI, PÂNĂ LA XXL ÎN CAZUL FAMILY DE 35 KW.
 • CLASA A DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ÎN REGIM ACM , VALOAREA MAXIMĂ PREVĂZUTĂ ÎN PREZENT DE REGULAMENTUL UE 811/2013 PENTRU GENERATOARELE COMBINATE (FAȚĂ DE UN CAZAN CLASIC - CLASA B ).
 • REDUCEREA CU APROXIMATIV 10% A CONSUMULUI DE GAZ COMPARATIV CU UN CAZAN TRADIȚIONAL , CONFORM EN13203-2.
 • TIMP DE AȘTEPTARE PENTRU ACM APROAPE ZERO (<1 SECUNDĂ) CU FUNCȚIA DE PREÎNCĂLZIRE ACTIVĂ (CAZAN TRADIȚIONAL CIRCA 40 SECUNDE).

EMISIILE  ÎNTOTDEAUNA SUB CONTROL

 

CONTROL ELECTRONIC AL COMBUSTIEI  AUTO - ADAPTIV

 

 

Noua Family este dotata cu sistem inteligent de de control al combustiei ACC.

Care garantează că procesul se desfășoară întotdeauna în mod optim în toate condițiile datorită vanei de gaz modulante și a electrodului de ionizare.

 

Mulțumită ACC, Family se poate adapta automat la combustibil (metan sau GPL) fără a utiliza coduri specifice sau kituri de conversie accesorii.

 

De asemenea, Family reacționează la modificarea conținutului de combustibil și la pierderile de sarcină pe partea gazelor arse.

 

Sistemul ACC detectează valoarea excesului de aer și intervine prin modularea amestecului aer / gaz pentru al păstra întotdeauna în parametrii optimi.

În plus, sistemul ACC simplifică instalarea. În faza de pornire nu este necesară calibrarea și este suficient să selectați tipul de gaz combustibil utilizat de cazan prin intermediul interfeței, dacă este diferit de cel implicit (metan). Deoarece sistemul menține constantă valoarea CO2 produs, chiar și controlul gazelor arse în timpul pornirii nu mai este necesar pentru funcționarea corectă a produsului.

Controlul arderii înseamnă, de asemenea, asigurarea emisii constante, întotdeauna cu mult sub limitele impuse de legislație.

Dacă procesul este optim, de fapt, chiar gazul produs va avea cea mai bună compoziție teoretică în comparație cu alte condiții.

 

FAMILY, RESPECT MAXIM PENTRU MEDIU

 

PANOU DE CONTROL ȘI FUNCȚII

 

DE ASEMENEA, PANOUL DE CONTROL. AL LUI FAMILY,ESTE MODERN

Mult mai clar, intuitiv și ușor de utilizat, se integrează elegant în estetica cazanului.Afișajul mare retroiluminat, butoanele în relief și interfața îmbogățită cu texte și pictograme explicative ajută utilizatorul și instalatorul să navigheze în meniu.Prin intermediul panoului este posibilă vizualizarea stăriide funcționare, efectuarea programării și accesul la reglajul parametrilor cazanului și ai sistemului.


ÎNCĂRCARE INTELIGENTĂ INSTALAȚIE

Prin intermediul panoului este posibilă efectuarea independentă a încărcării sistemului, dacă presiunea scade sub valoarea minimă de referință.

VIZUALIZAREA INFORMAȚIILOR

Pe lângă data și ora, pe ecran se afișează informațiile de bază privind funcționarea cazanului: temperatura pe tur și presiunea sistemului.Printr-o pictogramă pe afișaj, cazanul avertizează și asupra necesității de a efectua întreținerea planificată.

PROGRAMARE

Programarea funcționării optime a centralei în funcție de nevoile dvs. este ușoară și intuitivă. Din panoul de control este posibilă programarea orară și zilnică pentru fiecare zonă de sistem.

Ecranul centralei Family este echipat cu noua "Bară colorată" care informează utilizatorul cu privire la starea de funcționare. În cazul anomaliilor, este posibil să se înțeleagă imediat dacă o problemă este critică și dacă este necesar să se solicite asistență tehnică.

Banda superioară a panoului poate avea 4 culori, în funcție de stare:

VERDE 

Funcționare normală. Sistemul satisface solicitări pentru apă caldă menajeră / încălzire sau realizează alte operații automate. Un text derulant descrie funcția activă la momentul respectiv.

GALBEN 

Prezența unor anomalii potențial rezolvabile de utilizator care permit o funcționare parțială a cazanului. Un triunghi de eroare de pe afișaj oferă acces la detaliile anomaliei.

ROȘU 

Prezența anomaliilor permanente care necesită intervenția Asistenței Tehnice. Un triunghi de eroare de pe afișaj oferă acces la detaliile anomaliei.

GRI 

Sistemul este gata să răspundă oricăror solicitări. Nu a fost detectată nicio operațiune în desfășurare sau anomalie.

CU NOUA FAMILY

SPRE VIITOR

Față de utilizarea în regim autonom, noua centrala în condensare Family este deja pregătit pentru a fi inserata chiar și într - un sistem multi-energetic.

Datorită dotării de serie cu protocolul de comunicare Mod-BUS, Family este capabilă să interacționeze cu inteligența sistemului pentru a comunica cu toate componentele.

Sistemele hibride reduc costurile generării termice și emisiilor nocive în mediu, datorită integrării energiei regenerabile.

NU ESTE NEVOIE SĂ DECIDEȚI ASTĂZI!

Datorită predispoziției centralei Family, este posibil să decideți trecerea la hibrid și ulterior, extinderea sistemului cu pompe de căldură, panouri solare și boilere /acumulatori.


CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A SISTEMULUI PÂNĂ LA A + / A ++

UN SISTEM UNIC PENTRU ÎNCĂLZIRE ȘI RĂCIRE.

REDUCEREA COSTURILOR DE ÎNCĂLZIRE ȘI EMISII NOCIVE ÎN ATMOSFERĂ

RIELLO

Vezi mai mult

Specificatii tehnice

BRAND RIELLO
TIP CONSTRUCTIV INCALZIRE / ACM INST
MONTAJ PERETE
PUTERE TERM. MAX NOM. LA 80/60 [KW] 19,48
PUTERE TERM. MAX NOM. LA 50/30 [KW] 21,24
PUTERE TERM. MIN NOM. LA 80/60 [KW] 3,50
PUTERE TERM. MIN NOM. LA 50/30 [KW] 3,81
PUTERE TERMICA ACM [KW] 25,00
RAPORT DE MODULARE 1:6
CLASA RANDAMENT ENERG. SEZON. A
RANDAMENT ENERGETIC SEZONIER [%] 93
RANDAMENT LA 80/60 GRD C [%] 97,4
RANDAMENT LA 50/30 GRD C [%] 106,2
TEMP. MAX. PT. CIRC. DE INC. [°C] 80
PRES. MAX. IN CIRCUITUL INC. [BAR] 3
TEMP. MAXIMA ACM [°C] 60
PRESIUNE MAXIMA ACM [BAR] 8
PRESIUNE MINIMA ACM [BAR] 0,15
DEBIT ACM LA DT=30 GRD [L/MIN] 12,5
PROFILUL DE SARCINA XL
ALIMENTARE ELECTRICA [V/Hz] 230/50
PUTERE ELECTRICA [W] 87
NIVEL DE PUTERE ACUSTICA [dB] 50
CAPACITATE VAS DE EXPANSIUNE [L] 10
VOLUM BOILER [L] N/A
VOLUM ACUMULATOR [L] N/A
RACORD CIRCUIT PRIMAR TUR [TOLI] 3/4
RACORD CIRCUIT PRIMAR RETUR [TOLI] 3/4
RACORD INTRARE APA RECE [TOLI] 1/2
RACORD IESIRE ACM [TOLI] 1/2
RACORD COMBUSTIBIL [TOLI] 3/4
RACORD GAZE ARSE [MM] 60/100
CANTITATE DE CONDENS [LPH] N/A
COMBUSTIBIL GAZ METAN DA
COMBUSTIBIL GPL DA
CONSUM COMBUSTIBIL GAZ METAN 2,12 [NMC/H]
CONSUM DE COMBUSTIBIL GPL 1,55 [KG/H]
INALTIME [MM] 822
LATIME [MM] 470
ADANCIME [MM] 275
MASA [KG] 35
Vezi mai mult

Documentatie

Detalii livrare

Transportul produselor este gratuit pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus.

Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este calculata in functie de volum, greutate si distanta si este afisata in cos, alaturi de produse (cu exceptia lunii mai 2020, in care toate comenzile au transport gratuit).

Sameday delivery** - livrare in aceeasi zi cu plasarea comenzii 

Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si Ilfov, pentru comenzile plasate Luni - Vineri pana in ora 11:00 si achitate in avans cu cardul (platile cu cardul se confirma in 30 minute).

Livrarile standard se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti si Ilfov: a doua zi lucratoare - pentru comenzile plasate pana in orele 13:00;  maxim 48 ore lucratoare - comenzile plasate dupa 13:00. Luni - Sambata***, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 4 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii****)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

 

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Nu se transporta in aceeasi zi, comenzile care contin: 

 • Tevi metalice de 6m;
 • Izolatie pentru incalzirea prin pardoseala;
 • Echipamente mari de tip cazane;
 • Tevi PEID de la diametrul 63mm in sus.

***   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

**** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Vezi mai mult

Review-uri

5.00 (1 review)

Adaugă un review