CENTRALA TERMICA IN CONDENSATIE INCALZIRE, CU KIT EVACUARE, VAILLANT VU 216/5-7 Green IQ ecoTEC, 21 KW

Vezi review-uri

 • Cod produs: 35VL0061
 • Parteneri Romstal: @-
 • Producator: VAILLANT

7,500.00 LEI / buc TVA inclus

buc
Comanda la furnizor
 • Transport gratuit
 • Pretul include taxa verde: 10.50 Lei
 • Vezi stoc in magazinul preferat
 • Livrare in max. 36 zile
 • Produs disponibil EXCLUSIV la cerere

Descriere

Info: Pozele produselor sunt informative. Pentru componenta, va rugam consultati Descrierea produsului si Specificatiile tehnice.

Cumpara CENTRALA TERMICA IN CONDENSATIE INCALZIRE, CU KIT EVACUARE, VAILLANT VU 216/5-7 Green IQ ecoTEC, 21 KW din categoria Echipamente termice incalzire - Surse de incalzire spatii rezidentiale - Centrale termice pe gaz - Centrale incalzire si apa calda instant. Livrare Gratuita!

Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 este o centrala termica murala care functioneaza pe baza de combustibil gazos.

 • Capacitate calorica: 21 kW (putere calorica superioara: 21,6 kW).
 • Tiraj: fortat.
 • Suprafata incalzita: <180 mp.
 • Tip de utilizare: doar incalzire, apa calda cu boiler extern (se achizitioneaza separat).
 • Greutate: 33 de kilograme.
 • Dimensiuni: Latime: 440 mm; Inaltime: 720 mm; Adancime: 338 mm.
 • Eficienta energetica: Clasa A+ .

Top 7 caracteristici

Tehnologia pe baza de condensatie

Prin tehnologia pe baza de condensatie, centrala Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 foloseste energia furnizata, dar si caldura latenta de vaporizare. Practic, gazele de ardere, care in alte conditii sunt evacuate pe cos, sunt recuperate, iar energia produsa de ele este reintrodusa in circuitul de incalzire. Asadar, caldura de vaporizare nu este irosita, iar randamentul centralei este mai bun. 

Randament excelent

Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 functioneaza cu ardere in regim fortat. Astfel, la temperaturi de 50-30 de grade Celsius (care permit condensarea), centrala asigura o eficienta de 108% pentru incalzirea locuintei. 

Schimbatorul de caldura ExtraCondens

Cu ajutorul acestui sistem inovativ, apa menajera este preincalzita inainte de a fi preparata de schimbatorul in placi. În plus, schimbatorul principal este prevazut cu spire suplimentare, unde apa este preincalzita cu ajutorul caldurii reziduale. Acest segment din componenta centralei este pozitionat astfel incat (dupa transferul initial de caldura catre apa menajera) sa rezulte condensul si in procesul de producere a apei calde menajere. Cu alte cuvinte, este o centrala care consuma putin combustibil gazos si energie electrica. 

Functionarea pe mai multe tipuri de gaz

Centrala Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 este compatibila cu mai multe tipuri de gaz (chiar si biogaz) si la schimbarea acestora (trecerea de la unul la altul) nu este nevoie sa fie pusa in functiune din nou. 

Energie non-poluanta

Una dintre cele mai importante caracteristici ale centralei Vaillant Condens Ecotec Exclusive este ca poate functiona chiar si cu gaz 100% bio. Prin urmare, pe langa faptul ca este foarte eficienta si reciclabila, centrala este mai prietenoasa cu mediul inconjurator, pentru ca energia pe care o foloseste este non-poluanta, deci impactul asupra mediului este minim. 

Eficienta maxima, indiferent de variatiile de mediu

Chiar daca exista diferente calitative intre combustibilii folositi si, indiferent de variatiile de mediu, centrala Vaillant Condens Ecotec Exclusive asigura combustie si consum de energie optimizate. 

Tiraj fortat

Vaillant Condens Ecotec Exclusive are in dotare un kit prin care sunt asigurate alimentarea cu aer si eliminarea gazelor arse. Aerul necesar arderii este adus din exteriorul incaperii in care se afla centrala. Este vorba, de fapt, de un sistem special admisie-aer. Acest lucru permite montarea centralei si in camere mai mici, cum sunt debaraua sau balconul inchis. De mentionat este faptul ca nu se monteaza niciodata in baie.  

Cele mai frecvente intrebari 

Pentru ce locuinte este recomandata Centrala Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7?

Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 este recomandata pentru locuinte care au cel mult 180 mp si o inaltime de 2,5 m, in functie de gradul de izolare a cladirii. 

Cat de sigura si eficienta este?

Centrala este prevazuta cu un senzor de amestec all-gaz. Vana de amestec a gazului este sincronizata cu acesta, astfel incat consumul de combustibil este redus. Utilizarea eficienta a gazului mai este asigurata si de plaja de modulatie 1:10. 
 
De asemenea, placa deflectoare din dotarea centralei termice Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 permite utilizarea eficienta a caldurii produse in intreaga locuinta. In plus, tehnologia centralei eficientizeaza producerea apei calde menajere cu 8%, ceea ce inseamna ca este nevoie de mai putina energie electrica in acest sens. 
 
In ceea ce priveste siguranta, este important de precizat ca gazele sunt monitorizate constant in timpul functionarii. 
 

Cat combustibil consuma?

Centrala termica Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7 consuma intr-o ora 2,6 m3 de gaz natural G20 sau 1,88 kg de gaz lichefiat G30, G31. 

Cum intretin centrala termica?

Pentru ca o astfel de centrala sa functioneaze in deplina siguranta, sa fie fiabila si sa aiba o durata de viata indelungata, sunt necesare o inspectie anuala si o verificare de intretinere, o data la doi ani, ambele realizate de specialisti care au autorizatie ISCIR. Acestia vor decide, in urma rezultatelor inspectiilor, daca este nevoie de verificari sau de revizii mai des. 

Cum ingrijesc centrala termica Vaillant Condens Ecotec Exclusive VU 216/5-7?

Nu este recomandata folosirea spray-urilor, a materialelor abrazive, a detergentilor sau a produselor de curatare care contin solventi sau clor. Pentru ingrijirea carcasei centralei, este suficienta stergerea ei cu o carpa umeda si sapun fara solventi. 
 
Vezi mai mult

Specificatii tehnice

Nu exista specificatii tehnice

Documentatie

Nu exista informatii.

Detalii livrare

Transportul produselor este gratuit pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus.

Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este calculata in functie de volum, greutate si distanta si este afisata in cos, alaturi de produse (cu exceptia lunii mai 2020, in care toate comenzile au transport gratuit).

Sameday delivery** - livrare in aceeasi zi cu plasarea comenzii 

Serviciul este disponibil pentru Bucuresti si Ilfov, pentru comenzile plasate Luni - Vineri pana in ora 11:00 si achitate in avans cu cardul (platile cu cardul se confirma in 30 minute).

Livrarile standard se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti si Ilfov: a doua zi lucratoare - pentru comenzile plasate pana in orele 13:00;  maxim 48 ore lucratoare - comenzile plasate dupa 13:00. Luni - Sambata***, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 4 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii****)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

 

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Nu se transporta in aceeasi zi, comenzile care contin: 

 • Tevi metalice de 6m;
 • Izolatie pentru incalzirea prin pardoseala;
 • Echipamente mari de tip cazane;
 • Tevi PEID de la diametrul 63mm in sus.

***   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

**** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse). Pentru scurtarea timpului de livrare, in cazul comenzilor cu livrare la domiciliu, va rugam sa aveti disponibila suma exacta de plata.

 

Vezi mai mult

Review-uri