AMORTIZOR LOVITURA BERBEC DE CAPAT 1/2"

Adauga un review

 • Cod produs: 42525040
 • Parteneri Romstal: +
 • Producator: CALEFFI

170.00 LEI / BUC TVA inclus

BUC
Adauga in cos
 • Transport gratuit
 • Rezerva online si ridica din magazin! Vezi stoc

Descriere

ANTISHOCK
Amortizor pentru lovitura de berbec.
Corp din alama. Cromat.
Presiune maxima de functionare: 10 bar.
Temperatura maxima de functionare: 90C.
Garnitura de etansare PTFE

Fenomenul de lovituri de berbec
In instalatiile hidrosanitare, fenomenul de lovitura de berbec apare ca urmare a inchiderii rapide a unei tevi pe partea cu echipamente de tipul bateriilor bateriilor monocomanda, electrovane, robinete cu sfera, etc. rapiditatea manevrei induce o perturbare, in presiunea apei, care se propaga in interiorul tevilor sub forma de unda de suprapresiune. Perturbarea porneste de la dispozitivul de de oprire, urca catre amonte, are repercursiuni asupra altor echipamente sau coturi de tevi a circuitului si se intoarce catre aval, amortizandu-se progresiv. Suprapresiunea se va adauga deci la presiunea deja existenta in tubulatura (asa cum se poate vedea in diagrama de la pagina urmatoare) provocand urmatoarele inconveniente:

 • - spargerea tubulaturii, rezervoarelor si racordurilor flexibile
 • - uzarea imbinarilor, sudurilor de legatura si articolelor sanitare
 • - deteriorarea dispozitivelor de sectionare, retinere si reglare
 • - nivel de zgomot ridicat si vibratii puternice atat in tubulatura cat si in structure.

Amortizor pentru loviturile de berbec

Suprapresiunea este influentata de factori multipli, care fac ca fenomenul sa fie dificil de reprodus in laborator:
- timpul de inchidere a echipamentelor
- lungime, diametru si materialul tubulaturii
- viteza apei.

Dispozitive de amortizare pentru loviturile de berbec pot fi introduse cu usurinta in instalatie, pe cat posibil in apropierea dispozitivelor de sectionare, care sunt la baza suprapresiunii de amortizat.

Spre deosebire de amortizoarele de tip pneumatic, dispozitivele anti lovituri de berbec Caleffi Seria 525, fiind mecanice, nu necesita intretinere.


Elastomeri si meteriale compatibile pentru uz alimentar
Elastomerii care constituie etansarile si materialele raspund cerintelor de compatibilitate pentru utilizare cu apa potabila prevazute cu certificarea WRAS.

 

Componente amortizor CaleffiPrincipiu de functionare
Amortizorul pentru loviturile de berbec Caleffi seria 525 este alcatuit dintr-un cilindru (1) impartit in doua camere (2) si (3) de un piston cu etansare dubla o-ring (4). Camera inchisa (2) contine aer si are rolul de amortizor, fructificand comprimarea. Camera deschisa (3) este conectata direct la tubulatura si se umple cu apa din instalatie. Forta de impingere a apei asupra pistonului este echilibrata atat de variatia de presiune a aerului continut in camera (2), cat si de arcul de contrast (5)amplasat in spatele pistonului camerei cu aer. Inregistrarea osciloscopica din laterla determina urmatoarele aspecte:
- rapiditatea cresterii de presiune
- caracterul obligatoriu a fenomenului
- mentinerea unei presiuni ridicate in tubulatura si dupa efectul de lovitura de berbec
- eficienta amortizorului

 

SCURTA PREZENTARE TEHNICA
Seria 525
Amortizor pentru loviturile de berbec. Racorduri filetate: 525040 ½” M cu etansari PTFE pe filete, 525130 3/8” F cu calota x 3/8” M, 525150 ¾” F cu calota de ¾” M. Corp din alama cromata, amortizor din polimer de inalta rezistenta, arc din hotel inox, etansari din EPDM. Fluidul de lucru este apa. Presiunea maxima a loviturii de berbec este de 50 bar. Inceperea interventiei active 3 bar. Prtesiune maxima de lucru 10 bar. Temperatura maxima a fluidului 90ºC.

Mai multe

Specificatii tehnice

Nu exista specificatii tehnice

Documentatie

Detalii livrare

In perioada de Black Friday, 15 - 29 noiembrie, este posibil ca unele comenzi sa depaseasca termenul de livrare standard comunicat mai jos. Aceste situatii vor fi exceptie. Va multumim!

In perioada 2 - 30 noiembrie 2019, toate comenzile online beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT! 

Conditiile de transport in afara acestei perioade sunt cele mentionate mai jos. Pentru campania mentionata anterior, se pastreaza timpul de livrare si modalitatile de plata.

Transportul produselor este GRATUIT pentru comenzi online a caror valoare depaseste suma de 1000 LEI cu TVA inclus. Pentru comenzile online a caror valoare este mai mica de 1000 LEI, taxa de transport este de 20 de lei cu TVA*.

Livrarile se fac in termenele de mai jos:

 • in Bucuresti: 1 - 2 zile lucratoare, Luni - Sambata**, orele 7:30 - 16:00
 • in tara: 2 - max 6 zile lucratoare, Luni - Vineri, orele 7:30 - 16:00 

Produsele pot fi achitate in mai multe modalitati: ramburs; cu card - direct online; OP bancar; in magazinele Romstal.

Platile ramburs sunt valabile pentru comenzile de minim 100 lei (fara valoarea transportului) si maxim 3500 leiComenzile cu ridicare din magazin in valoare de peste 3500 lei, necesita plata in avans daca magazinul ales nu are stoc disponibil si comanda necesita livrare din depozitele centrale.

Pentru livrare prioritara, poti alege plata in avans. Confirmarea platii tale se face:

 • in 30 minute - daca platesti pe site cu cardul (procesare rapida a comenzii***)
 • in 1 - 2 zile lucratoare - daca optezi pentru OP bancar
 • in momentul platii - daca alegi un magazin Romstal

Livrarea produselor se efectueaza in cel mai apropiat punct de acces cu masina de marfa, fata de adresa de livrare: 1) la intrarea in bloc/curte; 2) la intrarea pe strada (in cazul in care exista restrictii zonale de acces). Produsele NU sunt livrate in interiorul imobilului in care locuiti.

*    Exceptie fac peletii, respectiv codul de produs 32PE0020, al carui cost de livrare la domiciliu sau in magazinele Romstal, este de 100 lei / palet (70 - 75 saci). Produsul poate fi comandat doar la palet.

**   Sambata, livrarile se fac la solicitarea clientilor si in functie de gradul de incarcare al flotei transportatoare. 

*** Optiunea de plata cu cardul este avantajoasa pentru cei care doresc o procesare rapida a comenzii, comanda procesandu-se imediat dupa plata. Suplimentar, in cazul in care optezi pentru ridicarea produselor de la un magazin Romstal, iar acestea nu se afla pe stocul magazinului si trebuie comandate in depozitele Romstal, prin optiunea de plata cu cardul, eviti dubla deplasare la magazin (plata pentru comanda catre depozite si ridicare produse).

 

Mai multe

Accesorii compatibile

Nu exista informatii despre accesorii.

Review-uri